PNL-ul giurgiuvean are usile deschise

Ceea ce se dorea a fi o surpriză pentru presa locală venită din partea PNL-ului local, respectiv prezentarea noului președinte al  PNL Giurgiu în persoana domnului Cosmin Marciu a fost de fapt o confirmare a unui lucru deja știut cu cel puțin o săptămână înainte.

Președintele organizației județene, domnul Gheorghe Ștefan, în afară de prezentarea noului președinte interimar a atacat în termeni duri prestația inspectorului general școlar, domnul Gigi Oprișan, despre care a spus că îi va solicita demisia datorită rezultatelor foarte slabe obținute de elevii ultimului an de liceu la examenul de bacalaureat, fapt ce a clasat județul Giurgiu pe ultimul loc din țară.

Proaspătul președinte al organizației municipale a PNL Giurgiu, domnul Cosmin Marciu a spus că va munci pentru realizarea unei structuri puternice la nivelul organizației municipale. De asemena a precizat faptul că ușile PNL – ului sunt larg deschise pentru toți locuitorii orașului Giurgiu care doresc să se înscrie în PNL. 

Am să-mi permit să fac un scurt comentariu la precizare domnului președinte care se referă la ușile larg deschise: Dacă  îmi aduc aminte, domnia sa în perioada mandatului domnului Toma Petcu acela de președinte al organizației municipale  PNL Giurgiu  a fost vicepreședinte, după care a trecut într-un con de umbră. A revenit printre fruntașii partidului cu câteva luni înaintea alegerilor locale. Repunerea domniei sale pe tapet a fost făcută de domnul Dumitru Beianu când l-a prezentat într-o conferință de presă șia fost pus să vorbească ca și specialist despre  mansardarea  blocurilor. Nu cunosc implicarea dumnealui  în timpul campaniei electorale, știu doar că a renunțat  la postul de consilier județean în favoarea unui membru PNL din județ la sugestia domnului președinte Gheorghe Ștefan. Posibil ca numirea domniei sale în funcția de președinte să fie din partea domnului Ștefan drept o recompensare, o recunoaștere, o mulțumire pentru faprul că este un bun membru de partid. Sau cine știe, o posibilă nominalizarea a domnului Cosmin Marciu pe listele de candidați la parlamentare.  Legat de ușile PNL-ului nu-mi amintesc să fi fost închise, în afara orelor de program ale secretarelor. Știu doar că și cu ușile încuiate, mulți au plecat din PNL și multe secrete ce se doreau să rămână închise pentru totdeauna ajungeau în urechile opozanților politici înainte de a se deschide ușile.

Cu aproape o săptămână înainte ca domnul Cosmin Marciu să fie prezentat drept președintele organizației municipale PNL Giurgiu, o parte a presei, precum și o parte a oamenilor care simpatizează cu PNL-ul  spuneau despre această numire că PNL-ul și-a adus în casă calul Troian. Spuneau acest lucru speculând faptul că domnul Cosmin este nepotul domnului Cristian Marciu, lider marcant al PSD-ului local și finul controversatului om de afaceri Cuță George, patronul firmei Gecor despre care presa centrală scrie că este firma de casă a PSD-ului abonată fidel la contractele cu statul.  Și oamenii mai vorbesc multe, dar despre ceea ce mai vorbesc oamenii prin târg vom scrie cu o altă ocazie, funcție de cum vor evolua lucrurile.

Un lucru este cert: Rudele de sânge nu ni le alegem, iar relațiile de rudenie prin alianță, rezultate în urma unei mai vechi prietenii, încă din timpul studenției, cred că iar nu merită comentarii răutăcioase. Îmi doresc ca domnul Cosmin Marciu să demonstreze, împotriva la ceea ce se vorbește prin târg, că este un liberal autentic care o să aducă plus valoare partidului din care face parte.

Cât de necesar era pasul făcut  în spate de deputatul Florian Nicolae, câtă binefacere va aduce integritatea în partid și cât de respectată va fi aceasta, câte voturi în plus, după cum speră liderii PNL locali, le va aduce numirea domnului Cosmin Marciu în funcția de președinte al organizației municipale, cu siguranță vom mai vorbi într-un viitor nu prea îndepărtat.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *