PNL-ul din Giurgiu a renascut precum pasarea Phoenix …

Dacă în ceea ce-l priveşte pe domnul deputat Florian Nicolae eram sigur în proporţie de 100% că va  ajunge primar, deoarece este foarte bine cunoscut de toată lumea  faptul că nu partidul are rolul determinant  în  alegerea primarului. Important pentru alegători este OMUL care candidează pentru această demnitate, iar Florian Nicolae corespunde întru totul imaginii de primar pe care şi-l doresc giurgiuvenii.

În schimb,  nu acelaşi lucru puteam spune până ieri de PNL Giurgiu, când partidul se situa pe o pantă extrem de periculoasă datorită unei decredibilizări. Acest lucru a fost posibil fie prin cumpărarea unor trădători  cu bani sau cu promisiuni că vor accede în cine ştie ce funcţii sau demnităţi dacă distrug PNL-ul din interior, iar aici exemplele pot fi nenumărate, fie cu ajutorul mediei, sau pur şi simplu a fost extrem de greu pentru liderii partidului să gestioneze un partid mare precum PNL-ul, unde aspiraţiile unora de preamărire au dus la trădare.

Numai că, începând de azi, 13 aprilie, zi ce poate fi considerată cu ghinion pentru PSD şi care va fi urmată de dese insomnii, PNL-ul în mod sigur se va revigora. Acest lucru este posibil datorită revenirii în partid a domnului senator Lucian Iliescu şi a domnului deputat Marin Anton, lideri foarte importanţi, cu o vastă experienţă politică şi administrativă. Împreună cu ceilalţi lideri şi membri PNL vor realiza performanţa, cu toate că timpul rămas până la alegerile locale este extrem de scurt, să readucă PNL acolo unde îi este locul, ca cel mai important partid  pe eşicherul politic din municipiul şi judeţul Giurgiu.

Cei doi copreşedinţi ai organizaţiei judeţene, domnul Dumitru Beianu şi domnul Gheorghe Ştefan, precum şi preşedintele organizaţiei municipale, domnul Florian Nicolae şi-au exprimat încredrea în revitalizarea partidului odată cu venirea celui care a fost locomotiva, care de-a lungul anilor a reuşit să creeze din PNL cel mai puternic partid din judeţ şi cea mai bună organizaţie PNL din ţară. Nu constituie un secret pentru nimeni că locomotiva la timpul respectiv a fost domnul Lucian Iliescu. Avantajul de acum, faţă de atunci este că acum, în afară de domnul Lucian Iliescu, partidul mai are încă patru oameni, cel puţin la fel de puternici, care vor pune umărul alături de ceilalţi membrii de partid şi nu sunt puţini, la construcţia celui mai credibil partid. Partid care are o sumedenie de proiecte sustenabile ce pot veni în eradicarea sărăciei cu care  se confruntă cetăţenii oraşului şi judeţului Giurgiu. Cu oameni ca Florian Nicolae primar şi Dumitru Beianu preşedinte la Consiliu Judeţean, sprijiniţi de o guvernare de dreapta Giurgiu va deveni cu adevărat un oraş european.

Atât domnul Lucian Iliescu cât şi domnul Marin Anton şi-au arătat încrederea în primarii din judeţ, care în proporţie de peste 90% au fost PNL-işti, dar care au fost nevoiţi să plece din PNL şi să treacă în barca PSD pentru că altfel nu mai primeau banii necesari ca să-şi poată onora promisiunile făcute  propriului electorat, se vor întoarece în PNL. Vor face acest lucru pentru că acum s-au convins că PSD-ul nu se ţine de promisiuni, iar sărăcia din comunele pe care le păstoresc a devenit şi mai accentuată. Singura alternativă viabilă pentru o viaţă demnă, în care prosperitatea din casele oamenilor să se facă simţită pe zi ce trece este dreapta. Domnul Marin Anton chiar spunea că militează pentru o dreaptă unită, care să pună punct odată pentru totdeauna sărăciei impusă de de PSD şi camarila, al căror unic scop este interesul personal.   

Sunt convins că începând de azi, 13 aprilie putem vorbi despre PNL ca despre un partid puternic care va surclasa PSD-ul, atât în alegerile locale, cât şi în alegerile parlamentare.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *