PNL-ul cheama la consultari toate partidele politice

Săptămâna trecută, în cadrul conferinței de presă a PNL Giurgiu au participat cei doi copreședinți județeni, prezentați în ordine alfabetică de către copreședintele organizației municipale Liviu Popazu respectiv, Dumitru Beianu și  Gheorghe Ștefan.

Liviu Popazu și-a exprimat dezacordul vis-a-vis de campania electorală începută mult prea devreme de către opozanții politici, condamnând duritățile gratuite pe care aceștia le practică.

Gheorghe Ștefan a făcut referire la victoria glorioasă”  obținută de primarul Barbu în cadrul Consiliului Local, cu privire la proiectul de hotărâre ce viza restructurarea de personal din cadrul Poliției Locale, unde nici cel puțin consilierii PSD nu au fost de acord cu intenția primarului. Domnul Gheorghe Ștefan a mai spus că Îl sfătuiesc în viitor pe domnul primar, la modul cel mai serios, să dea dovadă de bărbăție și să nu se mai lase la mâna consilierilor și dacă are un proiect în care chiar crede, așa cum am văzut că a crezut în proiectul cu poliția locală, să-l ia pe cont propriu și să nu mai stea la mâna nimănui  ( Nota red. l-aș fi întrebat pe domnul Gheorghe Ștefan, cum crede dumnealui că acest lucru ar putea fi posibil, în condițiile în care absolut toate deciziile executivului trebuie să treacă prin Consiliul Local, dar cum ni s-a impus să nu îi punem mai mult de 3 întrebări, cu toate că eram prezenți cel puțin 6 publicații, am renunțat să mai pun acestă întrebare, sperând că voi obține un răspuns la o viitoare conferință de presă).

Dumitru Beianu, celălalt copreședinte a spus că PNL-ul pregătește pentru prima perioadă a lunii septembrie, o serie de consultări cu toate partidele politice pe teme care reprezintă în acest moment agenda prioritară atât a guvernului, a partidelor și a societății civile. Dintre temele de politică internă ce se doresc abordate, le-a subliniat pe următoarele: – stabilitatea macro-economică, aprobarea modificării codului fiscal, salarizarea sistemului bugetar, discuții pe marginea investițiilor publice, absorția fondurilor europene. De asemenea a  spus că în cadrul întâlnirilor dintre partide trebuie discutate și două teme prioritare de politică externă, cum ar fi : – intrarea României în spațiul Schengen și discuții pe tema hotărârii deja luate, ca din 2019 România să preia președenția Consiliului Europei. Pentru aceste consultări până acum  și-a arătat interesul UDMR-ul. Domnul Beianu a mai spus că  nici PSD-ul nu a refuzat invitația, doar că după părerea dumnealui, PSD-ul urmează să analizeze în forurile superioare, modul de abordare pentru fiecare dintre temele prezentate.

I.C.MANDU

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *