PNL-istii giurgiuveni au neaparat nevoie de un antrenor in arte martiale. Afla de ce …

PNL-istii giurgiuveni au neaparat nevoie de un antrenor in arte martiale. Afla de ce …

Scandalurile din PNL Giurgiu, și aici nu mă refer la diferende ci la scandal în cel mai neaoș înțeles al cuvântului, scandal în care politica pumnului a celor care cred sau chiar au mușchi încearcă să-și impună punctul de vedere prin ieșirea la interval prin forța pumnului  iau locul discuțiilor, fie ele și în contradictoriu.

Despre atitudinea războinică a lui Marian Măroiu aveam deja cunoștință. Am aflat acest lucru cu ocazia alegerilor locale din 2016 când la o emisiune electorală TV  moderată de subsemnatul la care au participat membrii PSD și PNL,  Marian Măroiu a sărit să-l bată pe Răzvan Cuc. La timpul respectiv am considerat că pe fondul tensiunii acumulate cu ocazia alegerilor a avut această ieșire necontrolată cel ce avea să devină liderul organizației municipale a PNL-ului.  Dar se pare că m-am înșelat.

Pe doctorul Ladislau Pick  l-au exclus din partid pentru niște invective nedemonstrate, spun eu inventate, de cei cărora nu le convenea că doctorul este prieten cu Nicolae Florian un potențial candidat pentru fotoliul de primar devenind prin aceasta rivalul președintelui organizației municipale a PNL Giurgiu Marian Măroiu. Acesta este motivul real pentru care s-a încercat excluderea din partid a lui Ladislau Pick.  Din păcate pentru ei doctorul s-a adresat instanțelor de judecată și până la emiterea unei hotărâri definitive și irevocabile doctorul rămâne în continuare consilier local  PNL.

Este de notorietate scandalul ce a avut loc anul trecut în fața sediului PNL Giurgiu când după înjurături de mamă adresate secretarului general adjunct Ionel Dinu de către consilierul local Țigănilă George și liderul de la municipiu  Marian Mărăoiu, după consumarea repertoriului injurios foarte puțin a lipsit ca Ionel Dinu  să fie bătut de cei doi. Aceasta este cea de-a doua recidivă pe care a avut-o Marian Mărăoiu  în ceea ce privește comportamentul reprobabil de bătăuș de cartier.

Ieri, 25 ianuarie a avut loc ședința Biroului Politic Județean a PNL Giurgiu. Din mai multe surse mi-au parvenit informații care mă fac să cred că cineva are interesul să distrugă PNL-ul local favorizând interesul altui partid despre care vom vorbi cu altă ocazie. Este inadmisibil ce se întâmplă în PNL Giurgiu!  Oameni în toată firea, așa ziși oameni politici care spun că unicul lor scop este mai binele oamenilor din acest județ și care când se întâlnesc în ședințe în loc să încerce să găsească soluții constructive  pentru realizarea dezideratului declarat, ei se ceartă ca la ușa cortului și își adresează unul altuia jigniri care nu au nimic de a face cu comportamentul unor oameni civilizați. Legat de scopul declarat s-o creadă Petronela, Ismail sau Cucu, pentru că pe noi nu ne mai pot păcăli. Cum să ne convingă că intențiile lor se îndreaptă spre o lume mai bună când în PNL pumnul a ajuns la rang de virtute?

În timpul ședinței Ionel Dinu supune spre atenția celor prezenți că există diferențe față de modul cum acționează consilieri județeni, care cu riscul că își atrag oprobriul public, votează împotriva proiectelor PSD, în timp ce consilierii locali votează pe bandă rulantă toate proiectele de hotărâri supuse spre aprobare de executivul primăriei. Acesta a fost parcă semnalul începerii scandalului. După Ionel Dinu ia cuvântul consilierul județean Florian Velicu care-i reproșează lui Marian Măroiu că datorită unor interese personale pe care acesta le are cu primarul Barbu consilierii locali votează absolut toate proiectele. Marian Măroiu a luat foc și dă drumul artileriei invectivelor.  În această dispută intervine  Marin Anton încercând să calmeze apele învolburate spunând că el nu se amestecă în deciziile pe care le ia liderul de la municipiu.

Florian Velicu continuă și îl face trădător pe Marian Măroiu argumentându-și afirmația prin faptul că în timpul alegerilor locale a trădat partidul în favoarea lui Barbu pentru obținerea unui teren. Următoarea replică a lui Măroiu a fost ieși mă afară să ne batem.

Un alt membru al Biroului Politic Județean din localitatea Ulmi  i-a reproșat lui Dumitru Costel că nu are dreptul să scrie despre alți membrii PNL că sunt proști. Dumitru Costel a spus că nu s-a referit la el. Da, a răspuns membrul de la Ulmi,  în aceste condiții dacă nu spui și la cine te-ai referit oricare dintre noi, cei prezenți, poate fi prostul la care te-ai referit. Alt scandal. Îmi este greu să vă descriu modul cum a decurs întreaga dispută verbală dintre cei doi.

În aceste condiții PNL Giurgiu numai cu un partid serios nu seamănă. După părerea mea vinovatul pentru indisciplina din partid este liderul acestuia Marin Anton. Spun acest lucru pentru că obligatoriu trebuia să ia măsuri drastice împotriva celor care produc astfel de acte reprobabile, cei care înjură,  care sar la bătaie și pe care i-a auzit cu urechile sale, pe care i-a văzut cu ochii săi și nu cum s-a întâmplat  în cazul doctorului Pick  când a fost de acord cu excluderea doar din spusele unora. Nici acum nu este timpul trecut, dacă cu adevărat vrea ca acest partid să mai aibă vreo șansă în politica giurgiuveană, să ia măsurile care se impun conform statutului mergând până la măsura extremă de excludere a acestor personaje care duc în derizoriu partidul.  Dacă nu acesta este interesul dumnealui, atunci nu are altceva de făcut decât să lase lucrurile așa cum sunt și poate în foarte scurt timp vom vorbi de PNL Giurgiu la timpul trecut.

I.C.MANDU    

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *