PNDL 2. Sevil Shhaideh, 194 de milioane de euro pentru judetul lui Dragnea

Ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, a deschis, oficial, robinetul cu bani pentru primării și consilii județene. A anunțat, astăzi, alocările pentru PNDL 2, programul prin care zeci de miliarde de lei ajung la aleșii locali, pentru lucrări ca reabilitarea unor drumuri județene, consolidarea unor școli sau lucrări pentru alimentarea cu apă. Între timp, ministerul a pus la dispoziție, pe site, lista cu obiective de investiții aprobată prin ordin de ministru, pentru fiecare județ. Potrivit evidenței pentru Teleorman, județul lui Dragnea a primit 875,598,859.25 lei. La un simplu calcul, 194 de milioane de euro. Suma este alocată pentru 170 de obiective de investiții, iar cele mai multe merg spre Alexandria, localitatea de domiciliu a lui Liviu Dragnea, și CJ Teleorman. Dar există fonduri și pentru comuna în care s-a născut Liviu Dragnea: Gratia. 2.3 milioane de lei pentru construirea unui sediu de Primărie. PNDL 2 cuprinde obiective care vor fi finanțate în perioada 2017-2020.

Așadar, Alexandria are alocate 11 obiective de investiții. Cei mai mulți bani merg pentru lucrarea ”Extindere clădire și amenajare laboratoare Școala gimnazială Ștefan cel Mare”, 4, 7 milioane de lei. Restul investițiilor pentru Alexandria sunt prezentate în tabel.

Mergem mai departe, Consiliul Județean Teleorman. Nouă obiective de investiții, toate pentru modernizarea unor drumuri județene. Cea mai mare sumă, pentru modernizarea DJ 612: 32 de milioane de lei. Restul lucrărilor aprobate, mai jos:

Dar există o alocare și pentru comuna Gratia, localitatea în care s-a născut Liviu Dragnea. Se va construi un nou sediu pentru Primăria din Gratia. Suma: 2,3 milioane de lei.

 Ce este PNDL. Cum se împart banii 

PNDL este un program de finanțare multianual și are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare necesare pentru a crește atractivitatea climatului investițional al localităților din România. Programul finanțează proiecte diverse, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie.

Sevil Shhaideh: Nu s-au făcut alocări preferențiale

A doua etapă a PNDL finanțează 9.500 de obiective de investiții, din care 2.500 de creșe și grădinițe, 2.000 de școli și 5.000 de alte obiective (din toate domeniile eligibile). Pentru aceste investiții sunt alocate fonduri în valoare de 30 de miliarde de lei credite de angajament.

Programul este structurat pe trei componente: modernizarea satului românesc, regenerarea urbană a municipiilor şi oraşelor, respectiv infrastructura la nivel judeţean, potrivit Ministerului.

Sursa realitatea.net

În complectarea articolului a cărei sursă este realitatea.net, nici Niculae Bădălău, numărul doi din PSD  nu s-a lăsat mai prejos obținând de la ministrul dezvoltării 174 milioane euro pentru județul Giurgiu, doar cu 20 de milioane euro  mai puțin decât i-au fost repartizați lui Liviu Dragnea pentru județul Teleorman.  Pentru efortul depus,  președintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina i-a mulțumit nașului său de cununie, Niculae Bădălău. De acum înainte giurgiuvenii vor circula cu mașinile pe ulițele satelor fără să mai prăfuiască rufele gospodinelor întinse la uscat pe culme și toate aceste binefaceri  vor avea loc în timp ce orășenii își vor rupe în continuare mașinile prin craterele din oraș…

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *