PLR-ul si PC-ul, dupa fuziune isi doresc sa devina a treia optiune pentru electoratul romanesc

La sediu PLR Giurgiu, în data de 22 mai, a avut loc o conferinţă de presă ţinută de purtătorul de cuvânt domnul Ionel Muscalu. În prima parte a conferinţei a prezentat situaţia statistică actuală a partidului la nivel local şi judeţean . La nivel local, partidul are în jur de 300 de membri şi 11 orgarnizaţii de cartier, iar la nivelul întregului judeţ, nu deţin încă o situaţie exactă a numărului de membrii, dar au reuşit să înfiinţeze 35 de filiale judeţene constituite şi raportate la Bucureşti.

O altă temă abordată, a fost aceea a listelor despre care se vorbeşte în presa locală, pe care le consideră nişte baloane lansate mai mult ca un studiu de impact asupra populaţiei din Giurgiu, dar în nici un caz ca ceva serios care să poată fi luat în consideraţie.  În ceea ce priveşte partidul din care face parte, nu au fost întocmite nici un fel de liste, pentru că este foarte cunoscut faptul că listele  concepute prematur, dau naştere la tensiuni şi presiuni în partid, care conjugate duc la nemuncă. De aceea consideră că este mult mai important ca prin parlamentarii care-i au şi personalităţile partidului care-şi desfăşoara activitatea în  guvern, primordial este să muncească pentru ţară, iar prin consilerii locali şi judeţeni pe care-i au să muncească pentru judeţ şi comunitatea giurgiuveană. Referitor la candidatura domnului Toma Petcu pentru funcţia de primar, a spus că este normal ca domnul Petcu să-şi dorească acest lucru, pentru că are în spate suficientă experienţă politică şi administrativă ca să poată fi un primar foarte bun. Numai că, partidul a hotărât să se întocmească o listă de candidaţi, care să fie supusă unui sondaj de opinie,  iar cel mai bine clasat în sondaj să candideze din partea PLR-ului pentru această demnitate. De asemenea PLR va candia pe liste proprii şi nu pe liste comune cu actualul partener de coaliţie guvernamentală.

Ultimul subiect abordat a fost acela în care a făcut referire la congresul extraordinar al partidului, care va avea loc în perioada 18-20 iunie.  Punctul principal al acestui congres va fi fuziunea cu Partidul Conservator, fuziune în urma căreia îşi doresc să devină a treia opţiune pentru electoratul românesc.  

 

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *