Pinocchio din primarie …

Zilele trecute ascultând minciunile spuse cu seninătate de primarul al cărui mandat, spre fericirea noastră se va sfârşi în câteva zile ce pentru majoritatea giurgiuvenilor par o eternitate, mă gândeam la Pinocchio şi la ce s-ar întâmpla cu nasul lui Barbu, care în mod direct proporţional cu minciunile spuse  ar fi trebuit să-i crească de la Giurgiu până la Tulcea.

O minciună monumentală spusă de don Pino Barbu şi cunoscută de toţi salariaţii primăriei  a fost aceea că fostul viceprimar  Vladu este vinovat  de demolarea  altui bloc decât blocul care trebuia. Apropo, domnul mega manager primar a declarat  la toate posturile de televiziune naţionale că firmei demolatoare i se va reţine o sumă de bani pentru reparaţia blocului care a căzut victimă grandomaniei lui Barbu. Numai că primarul a „uitat” ce a declarat şi a achitat integral firmei cu al cărei patron  a fost plecat în croazieră, suma cuvenită pentru demolare fără să-i mai oprească banul pentru demolarea unui bloc nevinovat.  De … obrazul subţire cu cheltuială se ţine.

Şi acum am să vă explic de ce am spus că blocul semidemolat din greşeală este rezultatul grandomaniei lui Barbu.

De la salariaţi din primărie am aflat că demolarea blocului din cartierul Istru nu era programată  în ziua respectivă. Demolarea ar fi trebuit să aibă loc a doua zi, numai că Barbu trebuia să plece în străinătate şi grandoman cum îl ştim cu toţii,  în sensul că doreşte să-şi aroge toate „meritele” a produs o gafă impardonabilă.  Şi-a luat după el televiziunea de serviciu dorind să dea un interviu în faţa camerelor de luat vederi în timp ce utilajul începea demolarea blocului. Numai că, în virtutea inerţiei produse de graba lui, când a dat dispoziţia de demolare către subordonaţii din primărie a uitat să indice şi blocul care trebuia demolat. Cum subcontractorul care ştia ce bloc urma să fie demolat nu a fost de găsit, subordonaţii primarului nu s-au sinchisit să se ducă la faţa locului de teamă să nu-i ştirbească imaginea primarului în faţa camerei de filmat, aşa că  l-au contactat  telefonic pe sărmanul maşinist  căruia i s-a ordonat să înceapă imediat demolare crezând că maşinistul ştie ce bloc urma să fie demolat. Dar din păcate, ca în loturile lui Caragiale, maşinistul a înţeles viceversa şi repede, conform ordinului primit a început demolarea … la un alt bloc.  Când Barbu a văzut ce s-a întâmplat  şi-a luat fuguţa, fuguţa tălpăşiţa cu televiziune cu tot. Aşa au stat lucrurile, conform spuselor mai multor salariaţi  din primărie,  afirmaţii identice făcute individual şi la zile diferite.

Ca acum să vină primarul şi să spună că Vladu este vinovat  pentru demolare, chiar este de-a dreptul hilar,  când toată lumea ştie cum s-a produs evenimentul. Este sub demnitatea umană un astfel de comportament venit din partea unuia care ar trebui să fie un garant al adevărului. Iar pentru viitor, ca să nu se mai facă de râs în halul acesta ar trebui mai înainte să se documenteze, deoarece îl acuză pe Vladu pentru o faptă pe care era imposibil să o producă, pentru că atunci când s-au demolat blocurile, viceprimarul de atunci, unul din cei care l-au inventat primar, Alexandru Vladu se afla plecat din localitate, deoarece se afla în concediu de odihnă. După cum vedeţi domnule primar, dumneavoastră minţiţi aşa cum respiraţi şi cum  minciuna  are picioare scurte,  zilele dumneavoastră cât mai sunteţi acceptat în primărie sunt numărate precum soldaţii care-şi făceau AMR-ul numărau zilele rămase până ce treceau în rezervă.

I.C.MANDU

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *