Pesti morti pe lacul din Mihailesti din cauze necunoscute

În seara aceasta, 23 mai am fost contactat de un locuitor al oraşului Mihăileşti, judeţul Giurgiu, care alarmat ne-a adus la cunoştinţă că pe lacul din apropierea oraşului se întâmplă un fapt fără precedent. De câteva zile peştii din lac mor din cauze necunoscute.

Printre altele ne-a mai spus că a prezentat aceste informaţii şi autorităţilor locale care în faţa lui au luat legătura cu un reprezentant al Sistemului de Gospodărire a Apelor Giurgiu, al cărui director este domnul Mircea Andrei,  nimeni altul decât finul preşedintelui Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina. Unul dintre prerogativele acestei instituţii este şi acela de a efectua analize fizico-chimice pentru apele de suprafaţă şi subteran, de la care nu au primit nici un răspuns.  

Următoarea instituţie contactată a fost Garda de Mediu Giurgiu reprezentată de comisar şef Larisa Stocheci care se pare că a răspuns prin neimplicare.

Singura instituţie care a luat act de solicitarea administraţiei publice locale a fost DSVSA Giurgiu al cărei director Liviu Florescu a promis că în cursul zilei de 24 mai va trimite o echipă de medici veterinari la lacul din Mihăileşti.

Pentru veridicitatea celor afirmate, locuitorul oraşului Mihăileşti ne-a pus la dispoziţie şi câteva fotografii. 

Fiind o oră destul de târzie, singurul pe care mi-am permis să-l deranjez a fost medicul veterinar Mitran Fănel, purtătorul de cuvânt al DSVSA Giurgiu. Acesta mi-a confirmat că s-a stabilit deja o echipă de medici veterinari care vor pleca la Mihăileşti încă de dimineaţă. Cu această ocazie m-a rugat să anunţăm public pe cetăţenii din zonă să nu consume peşte până ce nu se va stabili cu exactitate un diagnostic, pentru prevenirea unor posibile îmbolnăviri. Aceeaşi rugăminte o adresează şi împătimiţilor de pescuit, să renunţe la hobby-ul dumnealor până ce se vor efectua teste epidemiologice în baza cărora să se stabilească motivul îmbolnăvirii peştilor, fapt care a dus la moartea acestora.

Vom reveni cu mai multe amănunte într-o ediţie viitoare.

  1. MANDU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *