PERICOLUL care pandeste Romania! Sute de mii de romani au o boala CUMPLITA, fara sa stie!

România se confruntă cu un pericol uriaș! Sute de mii de români suferă de o boală cumplită, fără să știe la ce riscuri se expun. În spatele fiecărui caz depistat, mai sunt alte trei de care nu știe nimeni, potrivit statisticilor. 

România este pe primul loc în Europa la numărul de bolnavi care suferă de hepatita C. În saloanele de înfrumusețare, instrumentele nu sunt dezinfectate aşa cum spune legea. Iar clienţii care încearcă să ceară detalii despre procesul de sterilizare sunt îndrumaţi, în caz de nemulţumiri, să meargă în altă parte.

 În România, aproximativ 800.000 de persoane au hepatită cronică B, iar 600.000 de persoane au hepatită cronică de tip C. Serviciile cosmetice ar fi a treia sursă de transmitere a virusului hepatic. După procedurile chirurgicale și serviciile stomatologice.

Sterilizarea instrumentelor este reglementată prin lege. Forfecuța, de pildă, ar trebui dezinfectată, conform unui ordin al Ministerului Sănătății din 2007, cu produse biocide. Adică acele preparate care distrug orice organism dăunator prin mijloace chimice sau biologice.

12 milioane de persoane se estimează a fi infectate cu virusul hepatitei C în întreaga Europă.

Sursa A1.ro

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *