PERCHEZITII de amploare in Bucuresti si 17 judete: Efective impresionante de trupe, PREJUDICIU IMENS

Poliţişti din Bucureşti şi 17 judeţe efectuează sâmbătă 45 de controale operative la punctele de lucru ale unor firme bănuite de evaziune fiscală cu articole textile, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Controalele sunt efectuate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Capitalei şi inspectoratelor de poliţie judeţene Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Constanţa, Dolj, Dâmboviţa, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Olt, Suceava şi Vâlcea.

Din cercetări a reieşit că, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, s-ar fi dezvoltat o reţea infracţională de distribuţie a produselor textile, prin intermediul căreia ar fi fost valorificate aproape 50 de autotrenuri cu îmbrăcăminte şi încălţăminte, fără documente legale, către comercianţi din judeţul Ilfov, precum şi în judeţe din Moldova, arată sursa citată.

Produsele ar fi fost importate din Turcia, prin intermediul unei societăţi cu sediul în Burgas – Bulgaria, iar ulterior, prin această societate, ar fi fost declarate livrări intracomunitare către firme din Polonia şi Ungaria, care ar fi fost create pe baza unor documente de identitate falsificate, pe numele unor cetăţeni chinezi.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la aproximativ 3.786.000 de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

Poliţiştii au pus în aplicare 9 mandate de aducere şi, până în acest moment, faţă de liderul grupării şi alţi doi membri s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Stiripesurse.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *