Parlamentul a votat noul Guvern

Parlamentul a votat pentru învestirea Cabinetului condus de Sorin Grindeanu cu 295 de voturi „pentru” și 133 „împotrivă”. Pentru învestire, Guvernul avea nevoie de 232 de voturi, din partea deputaților și senatorilor. Actuala majoritate PSD și ALDE, alături de UDMR și minorități, care au anunțat că susțin Guvernul Grindeanu, au majoritatea necesară pentru ca Executivul să primească încrederea Legislativului. 

 Parlamentul a votat pentru învestirea Cabinetului condus de Sorin Grindeanu cu 295 de voturi „pentru” și 133 „împotrivă”

Premierul desemnat, Sorin Grindeanu a declarat la finalul ședinței că și-a notat absolut toate observațiile Opoziției. ”Sunt un om al dialogului și doresc să rămân la fel în continuare”, a mai spus Grindeanu.                                                                                    

Şedinţa plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a fost prezidată de preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, Liviu Dragnea, respectiv Călin Popescu Tăriceanu. La şedinţă asistă, ca invitaţi, şi patriarhul Daniel, arhiepscopul romano-catolic Ioan Robu, preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu şi Avocatul Poporului Victor Ciorbea.

Premierul desemnat, Sorin Grindeanu solicită votul de încredere al Parlamentului pentru lista miniştrilor şi programul de guvernare, pe care îl prezintă în plenul reunit. După votul de învestitură, Guvernul Grindeanu va merge la ora 19.00 la Palatul Cotroceni, pentru a depune jurământul. La ora 21.00, Grindeanu a anunțat deja că va face prima ședință de Guvern, la Palatul Victoria.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *