Paradoxal !!! Senatorul Niculae Badalau este cinstit si … bogat

Senatorul Niculae Bădălău până în anul 2012 a fost un politician anonim, fără chip, un mare necunoscut pentru majoritatea oamenilor.  Ascensiunea sa politică a venit odată cu Ordonanţa de Urgenţă Nr. 55 prin care, cu ajutorul nemijlocit al Ministerului Dezvoltării care a pompat bani cu nemiluita în UAT-urile din judeţul Giurgiu  i-a determinat pe primarii de atunci  PNL-işti  să-şi schimbe culoarea precum cameleonii din galben în roşu devenind peste noapte  PSD-işti.  Meritul trecerii  primarilor la PSD i-a fost atribuit în mod gratuit lui Bădălău.

De aici şi rezultatul foarte bun obţinut de organizaţia judeţeană a PSD Giurgiu în alegerile parlamentare. Ca şi concluzie, Niculae Bădălău  este “acuzat” nemeritat de câştigarea alegerilor. Chiar nu are nici o vină,  pentru că nu a făcut nimic. Singura “vinovată” este Ordonanţa de Urgenţă Nr. 55 care a schimbat orientarea politică a primarilor din localităţile giurgiuvene.

Punându-i-se în cârcă câştigarea alegerilor la Giurgiu, Bădălău a fost propulsat numărul doi în PSD oferindu-se pe tavă funcţia de preşedinte executiv.  Ca să nu piardă controlul partidului îl numeşte ca succesosor pe  finul său,  Marian Mina, care între timp fusese “ales” tot cu ajutorul naşului, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu.

Din poziţia de număr doi  în PSD a intrat în atenţia presei. Primul lucru scos la iveală a fost acela care făcea referire la faptul că Bădălău a furat câţiva saci de grâu în perioada lui Ceauşescu, în acest sens fiind prezentată opiniei publice hotărârea prin care fusese condamnat.  Ulterior Bădălău a vorbit despre un recurs pe care l-a câştigat. Probabil cineva sus pus l-a considerat un dizident, o victimă a comunismului şi implicit a securităţii.

Ulterior, tot despre Bădălău a apărut în presă  dosarul pe care i l-a întocmit Parchetul,  ceva legat de nişte ficăţei de pui, fiind etichetat drept “senatorul ficăţel”, dosar în care s-a dat neînceperea urmăririi penale. Şi în acest dosar Bădălău poate fi considerat victima statului paralel, condus după câte se pare de noua securitate.

Opoziţia, prin glasul liderului PNL,  Marin Anton,  vorbeşte despre contractele cu statul pe care firmele sale, conduse de fiul şi alţi apropiaţi ai lui Bădălău le-au obţinit prin Consiliul Judeţean Giurgiu condus de finul  Marian Mina. În presă se scrie că astfel de contracte s-au făcut încă din perioada când Bădălău era prefect de Giurgiu.

Recent, într-o publicaţie locală,  “ Giurgiu Tribune “ a apărut o ştire în care se vorbeşte despre o descindere a  mascaţilor efectuată inopinant la o firmă ce i-ar aparţine fiului senatorului Bădălău:  

O firmă a fiului senatorului PSD de Giurgiu, Niculae Badalau a fost vizată de o acțiune a mascaților

Un echipaj al Detasamentului Politiei pentru Interventie Rapida a descins ieri dimineata la una dintre firmele lui Gabi Badalau, fiului senatorului PSD de Giurgiu, Niculae Badalau .
In urma descinderilor, la sediul firmei din strada Poara Luncii din Bolintin Vale, politistii au confiscat peste un million de lei, sumă ce nu a putut fi justificată .
Niculae Bădălău – fost președinte executiv al PSD, numărul 2 în partid până de curând – este cercetat într-un dosar de evaziune fiscală.  

Dacă informaţia este reală nu cred că există vreun om cinstit în ţara asta care să nu depună în bancă o asemenea  avere, doar dacă există alte interese, sau banii provin din surse nu tocmai legale.

 Recent pe facebook a apărut o postare cu următorul conţinut:

L-am rugat în mod repetat şi public pe domnul Niculae Bădălău să aibă grijă că familia din cauza lăudăroşeniei nemăsurate, îl va trimitre spre parchet în paşi alerţi …

Claudiţa Bădălău a pus pozele de la “ shoppinguială” de lux la Viena , unde era cu restul doamnelor din clan …

Cumnată-sa, nevasta finului Marian Mina ( care din “sărăcia “ lui şi-a luat un Ranger Rover de vreo 80 de mii de euro şi soţiei i-a luat un Q5 ).

Acum, Claudiţa ne desfată cu poze incredibile cu “ shoppinguiala” de lux de la Istambul …

Priviţi cu atenţie pozele, veţi vedea că domniţa a fost la Istambul să îşi mai ia şi ea “ sărăcuţa “ nişte Chanel-uri, nişte Gucci, nişte Vuitton şi o gecuţă Moncler “ ieftină “ tare de la vreo două mii de euro în sus bucata …

Aaaaaaa, da, uitasem să spun :

“ Demoazela” s-a dus cu jet-ul privat ! “

După tot ce s-a scris în presă, după imaginile mai mult decât elocvente apărute în fotografiile despre  care nimeni nu poate spune că sunt contrafăcute, mă întreb  oare cine este cu adevărat Bădălău ?  Să fie cumva omul care se declară cinstit, onest, victimă a abuzurilor şi a defăimării , care în viaţa lui nu a minţit şi nu a furat, singura lui preocupare fiind grija faţă de giurgiuveni ?

Să acredităm ideea că eu îl cred. Dar ceilalţi oameni care văd  răsfăţul pe care şi-l permit Bădălăii, răsfăţ care  mai de grabă seamană a desfrâu,  făcut parcă în ciuda celor mulţi şi proşti care l-au votat, aceştia  îl mai cred ?

Să credem oare că declaraţiile opoziţiei din  conferinţele de presă prin care spun că banii care sunt repartizaţi primăriilor prin Ministerul Dezvoltării sau chiar şi banii primiţi de la Uniunea Europeană,  mare parte din ei ajung  în conturile firmelor familiei Bădălău? Nu ştiu şi nu mă pot pronunţa.

Dar văd. Văd viaţa excentrică pe care o duc vlăstarele lui Bădălău, asemănătoare cu cea a copiilor de magnaţi americani. Văd căsoaiele în care locuiesc.  Văd maşinile de lux pe care le au.  Văd genţile de mii de euro care  aparţin doamnelor din familia Bădălău.  Văd cumpărăturile de lux făcute la Viena.  Văd cumpărăturile făcute la Istambul cu un avion particular închiriat .  Văd excursiile făcute în Duba,i Emiratele Arabe şi Miami, Statele Unite.  

Iar dacă e să iau de bun ceea ce declară Bădălău,  că este un om cinstit, chiar mă bate gândul pe mine şi pe încă vreo  trei vecini să candidăm şi noi la viitoarele alegeri pentru parlamentari. Păi ce dracu !  Noi nu putem să fim cinstiţi ca Bădălău şi din salariul de senator să trăim şi noi aşa cum trăiesc magnaţii americani ?  Nu ştiu, dar o să mă interesez.  La aşa trai bun, plin de fast cum trăieşte Bădălău şi familia lui,  sigur un senator are un salariu exorbitant … Păi … mai şti !!!

I.C.MANDU  « (Previous News)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *