Otelaria de la Giurgiu un vis frumos care in curand se va transforma in realitate

Scriam în urmă cu ceva timp  despre domnul deputat Florian Nicolae, că este omul faptelor și mai puțin al vorbelor goale așa cum ne-au obișnuit marea majoritate a politicienilor noștri inventați peste noapte, în vremurile tulburi în care trăim. Politicieni ale căror discursuri sunt și spun totdeauna același lucru. Numai că au capacitatea de a  rostogoli aceleași cuvinte seci precum păstăile de fasole fără boabe, în timp ce ne caută privirea, dorind în acest fel să lase impresia că ni se adresează nouă, celor care-i ascultăm, sperând că astfel dau profunzime inepțiilor pe care le spun, dar în care nici ei nu cred, acestea fiind doar linii trasate de la centru partidului, idei concepute de mințile luminate de un bec chior, al unei lanterne căreia i s-au cam terminat bateriile .

În urmă cu trei săptămâni, domnul deputat Florian Nicolae s-a întâlnit cu o delegație a grupului de firme Sud Coreean care în colaborare cu un concern American intenționează să realizeze la Giurgiu o oțelărie. Invitația a fost făcută urmare a lobby-ului făcut de domnul deputat pe lângă guvernul României în vederea realizării acestei investiții de peste 300 de milioane de dolari, generatoare a cel puțin 300 de locuri de muncă pentru giurgiuveni. Despre acest proiect domnul deputat pentru prima dată a vorbit în timpul campaniei electorale ce vizau alegerile locale. Faptul că a pierdut fotoliul de primar nu l-a determinat  să nu continue cu demersurile începute în urmă cu aproximativ șapte luni. Fructele muncii sale asidue încep să-și arate roadele.

dscf6134dscf6145

După întâlnirea care a avut loc în urmă cu trei săptămâni,  așa cum au promis Sud Coreeni l-au trimis la  Giurgiu pe domnul arhitect Mihai Butucaru, reprezentantul firmei SC Cooperativa de Arhitectură pentru vizionarea zonei unde se intenționează a fi făcută oțelăria urmând să întocmească proiectul ce va sta la baza obținerii avizului de principiu în vederea demarării construcției. De la reprezentantul român al asocierii Americano-Sud Coreene am aflat că lucrurile sunt într-o fază foarte avansată. De asemenea am mai aflat că în zonă este prevăzut să se construiască un ansamblu de locuințe pentru metalurgiști a căror suprafață/casă va fi de minim 200 mp. Referitor la ceea ce se spune, că zona ar fi contaminată cu clor !!! Reprezentantul român a spus că au trecut peste douăzeci de ani de când combinatul chimic a fost închis, solul are vegetație din abundență, iar din informațiile pe care le deține din surse autorizate chiar nu există nici un impediment în realizarea acestei oțelării  la Giurgiu.

Printre altele reprezentantul firmelor Americano-Sud Coreene a mai spus că în primă instanță s-a dorit ca oțelăria să fie construită la Galați dar numai datorită insistențelor și implicării domnului deputat Florian Nicolae această oțelărie va fi construită la Giurgiu.

I.C.MANDU   « (Previous News)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *