Ora Pamantului 2017. Luminile se sting timp de o ora

Ora Pământului 2017 este marcată astăzi de români, dar și de oamenii din întreaga lume. Cu ocazia acestui eveniment iluminatul exterior al Palatelor Cotroceni și Parlamentului va fi oprit între orele 20.30 şi 21.30.

Anul acesta, la împlinirea a 10 ani de la debutul mişcării Ora Pământului, mesajul şi îndemnul iniţiatoarei campaniei,World Wide Fund for Nature (WWF), pentru comunitatea din România este „Dăruieşte naturii energia ta!”.

În sprijinul mişcării, Administraţia Prezidenţială va întrerupe iluminatul interior şi exterior al Palatului Cotroceni timp de 60 de minute. Prin acest demers, instituția prezidențială îşi doreşte să aducă în atenţia publicului importanţa conştientizării impactului negativ pe care consumul excesiv de resurse energetice îl are asupra mediului înconjurător, după cum se arată într-un comunicat.

Ora Pământului 2017 va fi marcată și la Palatul Parlamentului, unde luminile exterioare vor fi stinse sâmbătă, în acelaşi interval orar.

Camera Deputaţilor a derulat, în parteneriat cu organizaţia internaţională WWF, încă din 2009, proiectul “Parlamentul României – o clădire verde”. Prin măsurile implementate încă din 2007, Palatul Parlamentului economiseşte aproximativ 4.200.000 Kw/an, ceea ce reprezintă o reducere a costurilor de 730.000 de euro în fiecare an.

Ministerul Transporturilor va stinge atât luminile exterioare, cât şi cele interioare ale Palatului CFR. În plus, vor fi deconectate echipamentele electronice care nu împiedică desfăşurarea activităţii şi asigurarea securităţii.

Ora Pământului – eveniment marcat de zece ani

Ora Pământului a fost marcată, pentru prima oară, pe 31 martie 2007, în Sydney, Australia, şi este cel mai mare eveniment internaţional care atrage atenţia asupra uneia dintre cele mai importante probleme actuale, încălzirea globală.

La evenimentul de anul trecut s-a înregistrat o participare record la nivel global, desfășurându-se manifestări în 178 de țări, peste 400 de monumente şi repere geografice implicate şi peste 1,2 milioane de ambasadori din întreaga lume care şi-au arătat sprijinul faţă de această mişcare.  În România, Ora Pământului se sărbătoreşte din anul 2009.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *