O lege electorala aproape incredibil de prost facuta … a declarat Toma Petcu, presedintele ALDE Giurgiu

În majoritatea partidelor politice din Giurgiu există disensiuni legate de listele cu candidați. Disensiuni făcute publice, sau înjunghieri pe la spate în interiorul partidului  făcute cu zâmbetul pe buze, în timp ce-și fac jurăminte de credință. Singurul partid din Giurgiu în care astfel de lucruri nu au loc este ALDE, al cărui președinte, Toma Petcu are suficientă experiență și maturitate politică să țină sub control disciplina de partid astfel  încât pumnalele vanităților rănite să stea în teacă. ALDE, un partid tânăr, a reușit să performeze în alegerile locale reușind să dea peste cap pronosticurile celor care nu le acordau nici o șansă. Posibil ca la alegerile parlamentare să depășească partide istorice, care din păcate vor rămâne doar istorie.

Cu ocazia ultimei conferințe de presă a formațiunii politice ALDE, președintele Toma Petcu și-a exprimat nemulțumirea față de legea electorală, despre care a spus :

Din păcate cu cât înaintăm spre data alegerilor observăm că ne confruntăm cu o lege a alegerilor aproape incredibil de prost făcută, ca să nu spun stupidă și fără de înțeles. Am văzut dezbateri atât pe plan național, cât și discuții pe plan local legat de semnăturile pentru candidaturi. Legea partidelor politice permite oricăror  trei persoane care se asociază să formeze un partid politic, dar în același timp, pentru a candida la parlamentare, în acestă situație îi obligă strângă 200.000 de semnături care trebuiesc depuse cu două săptămâni înainte de depunerea tuturor candidaturilor…”

 În continuare făcând referire tot la legea electorală, Toma Petcu și-a exprimat nemulțumirea față de modificarea formularului de semnături, în al cărui cuprins există o rubrică în care obligatoriu trebuie trecut și codul numeric personal  al celui care semnează lista. Din această cauză foarte mulți oameni sunt sceptici, întrucât CNP-ul are caracter strict personal.

De asemenea Toma Petcu este convins că partidelor mici, fără structuri în teritoriu le va fi imposibil să strângă numărul de semnături necesar. A făcut această remarcă cu speranța ca cei care vor verifica listele să se aplece cu mai mare atenție asupra lor, pentru a elimina din start încercarea unora de a frauda legea.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *