O alta gluma gen Dragnea: “ In 5-6 ani satele romanesti sa fie mai frumoase ca cele din vestul Europei”

O alta gluma gen Dragnea: “ In 5-6 ani satele romanesti sa fie mai frumoase ca cele din vestul Europei”

În perioada campaniei electorale din 2016 şi după aceasta pentru o perioadă scurtă de timp, Liviu Dragnea urmare a programului de guvernare, SF după părerea mea, dar nu şi pentru mare parte a românilor mai visători, Liviu Dragena părea un trimis al divinităţii,  al cărui rol este acela de salvator al  României. Dar din păcate ca orice vis frumos dispare odată cu primii zori ai dimineţii şi ne trezim că am fost şi suntem minţiţi aşa cum se repetă ciclic din patru în patru ani cu ocazia alegerilor electorale.

Creşterile economice prezentate cu mare pompă de guvernanţi şi partidele aflate la putere sunt doar nişte date statistice care nu reflectă nici pe departe realitatea. Realitatea este ceea ce noi cu toţii resimţim pe propria piele, instabilitatea pare a fi dezideratul prioritar al celor care efemer ne conduc.

Este mai mult decât evident faptul că cei din minunatul nostru guvern, prin măsurile sociale pe care le-au luat, şi prin care doreau să-şi asigure încă un mandat la cârma ţării au dus la dezastrul economic în care se află România din cauza proastei guvernări. În sprijinul afirmaţiei mele un argument este acela că  de trei luni de zile guvernul se chinuie să prezinte bugetul. Un alt argument este dat de răzmeriţa primarilor de municipii nemulţumiţi de faptul că bugetul lor este grav afectat prin adăugirea unor cheltuieli care duc la imposibilitatea punerii în aplicare a proiectelor aflate în derulare. Şi nu în ultimul rând, exodul plecărilor din PSD al unor lideri foarte importanţi care nu mai au răspunsuri în faţa propriului electorat atunci când sunt întrebaţi de ce au fost şi sunt în continuare minţiţi. Chiar şi la noi la Giurgiu deputatul PSD Andrei Alexandru a luat poziţie împotriva bugetului naţional spunând următoarele :

“Adoptarea bugetului este așteptată cu nerăbdare de toate autoritățile, locale și centrale. Însă, din păcate, dacă acest buget va fi adoptat în forma gândită de Ministerul Finanțelor, va afecta grav administrația municipiului Giurgiu. Din discuțiile purtate cu primarul Nicolae Barbu, a reieșit că, dacă bugetul ar fi adoptat în forma prezentată de Ministerul Finanțelor (variantă în care cheltuielile sociale sunt trecute, integral, în sarcina administrațiilor locale), Primăria Giurgiu ar avea un deficit de circa 16 milioane lei, comparativ cu bugetul anului trecut. Este o pierdere imensă pentru municipalitate, care lovește direct în locuitorii municipiului Giurgiu. De aceea, anunț public că votul meu la buget va fi condiționat în mod direct de repartizarea sumelor în așa fel încât municipiul Giurgiu să primească cel puțin bugetul anului trecut – an în care, oricum, Primăria municipiului Giurgiu a fost subfinanțată cu aproximativ 8 milioane de lei, în condițiile reducerii impozitului, de la 16 la 10%”. 

 În aceste condiţii Liviu Dragnea a realizat că a pierdut mare parte din electoratul urban. Singura zonă din care speră să mai câştige ceva voturi rămâne zona rurală. Din acest considerent prezintă într-o declaraţie de presă o altă gogoriţă gen Dorel în care spune :

„Cat despre bugetele locale, vrem sa se incheie perioada neagra in care administratia locala a fost subdezvoltata. In 2019 unul dintre pilonii pe care se va baza bugetul vor fi investitiile.

Se va mai face inca o simulare pe bugetele locale, pentru a ne asigura ca niciun buget local sa nu aiba mai multi bani decat au avut pana acum. Pe viitor vrem ca minim 20% din bugetul local sa se duca pe investitii. Vom aloca sume indestulatoare pentru administratia locala. Daca vom reusi acest lucru vorbim de 5 miliarde de euro care sa fie investite in comunitatile locale, iar in 5-6 ani satele romanesti sa fie mai frumoase ca cele din vestul Europei”, a mai declarat președintele PSD.

Interesant nu-i aşa ? Mai ales termenul de 5-6 ani. Cu alte cuvinte mai alegeţi-ne o dată că vedeţi voi pe … urmă, cei care mai rămâneţi prin ţară şi nu plecaţi la cules de căpşuni prin Spania, cât de bine o să vă fie !!!

I.C.MANDU     

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *