Nutella poate provoca cancer. Interzisa in supermarketuri

Ferrero, producătorul celebrei Nutella a primit o lovitură puternică. Uleiul de palmier utilizat în produs ar putea cauza cancer.

Autoritatea Europeană pentru Standarde Alimentare a avertizat că uleiul comestibil este cancerigen. Instituția europeană a avertizat că și un consum moderat reprezintă un risc pentru copii.

Mai multi retaileri din Italia, inclusiv cel mai mare lanț de supermarketuri din țară, au boicotat răspândirea ca o măsură de precauție.

Ca răspuns, Ferrero a lansat o campanie de publicitate într-o încercare de a liniști clienții menționând că produsele sale sunt sigure.

Ferrero insistă asupra faptului că decizia de a păstra uleiul de palmier în Nutella, în ciuda temerilor de siguranță, are ca scop calitatea, nu costurile schimbării ingredientului. Substanța este folosită pentru textura netedă care nu poate fi atinsă prin utilizarea altor uleiuri.

“Nutella fără ulei de palmier, ar produce un substitut inferior pentru produsul real. Ar fi un pas înapoi”, a spus managerul de achiziție Ferrero, Vincenzo Tapella potrivit The Independent.

Sursa dcnews.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *