Nunta transformata in ring de box. In coltul din stanga, Niculae Badalau- PSD, in coltul din dreapta, Marin Anton- PNL …

După pumnul în gură dat de Mirel Palada senatorului Mihai Goţiu în cadrul unei emisiuni TV iată că a venit şi rândul, de această data al senatorului PSD Niculae Bădălău să-l lovească cu pumnul în gură pe Marin Anton, preşedintele PNL-ului giurgiuvean. Iată ce scriu cotidianele naţionale despre acest incident :

 

Deputatul PNL Marin Anton a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX că preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, alături de care a participat sâmbătă seara la o nuntă, l-a înjurat, ameninţat şi l-a lovit ”cu un pod de palmă peste gură”.

”Nu ştiu de la ce a pornit, nu ştiu ce a avut cu mine. Eu nu am zis nimic. Totul a durat trei minute. Eram la nuntă, s-a repezit la mine, m-a înjurat de măicuţa mea, m-a ameninţat şi a culminat venind la noi şi mi-a dat un pumn, aşa, un pod de palmă în gură”, a declarat Marin Anton.

Menționăm că senatorul PSD Nicolae Bădălău nu a putut fi contactat.”

 Tot despre acest subiect a vorbit şi Dan Andronic de la Evenimentul Zilei.

“Asta era ce am citit. Interesat de Giurgiu, unde am participat la campanie, mi-a atras atenția.

Am zis aşa o fi, dar eu am vrut să stau de vorbă cu Marin Anton, care mi-a povestit cum s-a petrecut totul:

EXCLUSIV: “Eram la o nuntă la Comana. Ieșisem pe terasă pentru că sora miresii era fina noastră, tocmai născuse și vroiam să văd copilul. Stăteam de vorbă, când a apărut Bădălău care a început să mă înjure de față cu toată lumea: Futu-ți morții mă-tii, te bag în pușcărie, te fac de nu te vezi, d-astea! De față cu toată lumea. Avea și vreo șapte hăndrălăi cu el, a dat să vină spre mine, dar ăia îl țineau. La un moment dat a scăpat din strânsoarea lui fii-su și a venit la mine să mă lovească. Mi-a dat cu pumnul, sau cu palma, una-n gură, de mi-a umflat buza. Doi gealați de-ai lui mă încadraseră ca să nu fac ceva, bine că n-am ripostat. M-am eschivat doar.” 

L-am întrebat de la ce s-au luat.

Mi-a zis că de vreo trei luni îl demască pe Nicolae Bădălău, numărul doi în PSD, că este eminența cenușie a județului, dar că o face în conferințe de presă. 

L-am întrebat dacă l-a înjurat în vreun fel.

Mi-a spus că nu.

L-am întrebat dacă mai are documente.

Mi-a spus că da. Și că nu se va opri

 Doamne mă îngrozesc când mă gândesc la ce-şi doreau românii când au făcut revoluţia din 1989 atunci când şi-au riscat propria viaţă pentru o viaţă mai bună pentru urmaşii lor şi cu ce s-au ales! S-au ales cu stres, cu incertitudinea zilei de mâine, cu un exod ce pare să nu se mai termine când românii pleacă de acasă de foame şi ne-am mai ales cu, iertată-mi fie expresia, cu nişte caricaturi de politicieni care au furat tot ce se putea fura, iar acum când nu prea mai au ce fura, când DNA-ul le bate la poartă şi încearcă disperaţi să-l desfiinţeze şi pentru că nu prea pot  au devenit frustraţi şi nu se mai pot controla. Teama că picioarele scaunelor de ceară pe care stau încep să se topească  îi face pe „minunaţii” noştri politicieni să se lovească. Se lovesc aşa cum pot şi unde pot. Se lovesc cu reclamaţii pe la DNA făcute unii împotriva celorlalţi, delaţiuni prin care încearcă să se disculpe cumva, cum  că EL unul a furat mai puţin decât celălalt şi când acestea  nu ţin atunci intervine iraţionalul, instinctul animalic, acela de a lovi cu pumnul. Oare cât va mai dura până ce vor lovi cu pistolul?  Doamne Dumnezeule ce timpuri trăim.

Revenind la ce s-a întâmplat la nunta cu ştaif care a avut loc în judeţul Giurgiu, unde copiii unor primari cu stare, ca majoritatea primarilor giurgiuveni de altfel,  comune unde locuitorii trăiesc din mila guvernului, guvern care prin grija pe care le-o poartă oamenilor i-a transformat în asistaţi sociali, dar să vedem până când ,  şi-au unit destinele. Naşul tinerilor miri a fost fiul celui mai important om din judeţ, controversatul om politic, senatorul Niculae Bădălău.  Nu cu mult timp în urmă primarul municipiului Giurgiu Nicolae Barbu vorbea despre frăţia cumetriilor care conduce judeţul Giurgiului făcând referire la Niculae Bădălău şi finul său, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina.

Am urmărit în media declaraţiile celor doi protagonişti, respectiv celui din coţul din stânga, Niculae Bădălău şi a celui din colţul din drepta, Marin Anton. Cu toate că nu sunt un fan Marin Anton, care în accepţiunea mea fără să facă eforturi prea mari distruge PNL-ul din Giurgiu, îmi este imposibil să cred că-şi expunea soţia unei situaţii de genul celeia pe care încearcă să o crediteze   finul lui Bădălău, preşedintele CJ, Marian Mina, care într-o intervenţie telefonică la un post de televiziune  susţinea ideea că Marin Anton a venit chitit pe scandal. Lui Marin Anton i se pot reproşa multe, dar nimic legat de familie. Marin este un familist convins şi are faţă de soţia sa un respect deosebit şi în nici un caz nu şi-ar expune soţia unei situaţii penibile. Dar ce să facă finul săracu, încercă să-şi apere naşul aşa cum poate, chiar dacă riscă să devină ridicol .

Cum şi cu ce l-a lovit Bădălău pe Anton, dacă l-a lovit sunt organele de anchetă care vor stabili acest lucru, cu toate că la nuntă erau prezenţi peste 99%  PSD-işti. Cred totuşi că jurământul cu mâna pe Biblie obligă şi nu cred că  PSD-ist fiind îţi poţi permite să faci sperjur. Un lucru în schimb este cert, după terminarea altercaţiei preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, finul senatorului Niculae Bădălău dădea dedicaţii interpretate de celebrul manelist Vali Vijelie: „ Ce mor duşmanii mei – Că fac ce vreau cu ei – Că n-au valoarea mea … „

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *