Nu știu de ce Dumitru Beianu se tine cu dintii de acele ADI-uri, se intreaba retoric Ovidiu Andrei

Consilierul județean și președintele organizației municipale ALDE Giurgiu, domnul Ovidiu Andrei a avut un atac virulent la adesa PNL-ului local, precum și la adresa copreședintelui Dumitru Beianu. În rândurile ce urmează vă vom prezenta discursul ținut de acesta cu ocazia conferinței de presă din 06 august, din care rezultă motivul care a determinat acesată reacție dură din partea dumnealui.

“ … Noul copreședinte al PNL a reușit să realizeze ceea ce și-a dorit din totdeauna, să ajungă în fruntea acestui partid,  pentru a nu mai avea frustrarea pe care a trăit-o până în momentul de față, aceea de a fi pe locul doi, poziție din care era nevoit să fie subordonatul celorlalți lideri. Și la acel moment PNL-ul chiar avea lideri, spre deosebire de acum când PNL-ul este condus de eșalonul secund. Că nu este om de echipă cred că acest lucru se știe deja, că nu poate colabora cu nimeni se știe încă de pe când era președintele Consiliului Județean. …

Sunt convis că decizia pe care a luat-o cu privire la neparticiparea consilierilor județeni la ședința CJ din 5 august, pe care a reușit să o  realizeze doar prin constrângerea și amenințarea acestora cu excluderea din partid. Această decizie a luat-o de unul singur, fără să se consulte cu celălalt copreședinte. Este un lucru destul de grav, după părerea mea, ar trebui sesizate organele abilitate, poate chiar DNA-ul, pentru că există suspiciunea întrunirii elementelor constitutive ale infracțiunii de trafic de influență în formă agravantă.

Toată această situație  a fost posibilă datorită unei ambiții presonale a domnului Beianu, care nu a dorit ca în timpul ședinței să fie dezbătute trei proiecte de hotărâri, care vizau schimbarea dumnealui din calitatea de reprezentant al CJ în ADI-uri, respectiv în ADI-ul pentru iluminat public, ADI-ul pentru colectarea deșeurilor și salubrizarea județului și din ADI-ul sănătate prin apă curată.

Nu știu de ce se ține cu dinții de aceste funcții, când doar cu două săptămâni înainte, într-o conferință de presă, deci în mod public, a afirmat că-și va da demisia din funcțiile respective…. Sunt convins că nu va face acest lucru. Am înțeles că și-a dat demisia din ADI-ul pentru iluminatul public. Normal, nici nu mă surprinde. Este singurul ADI care nu are nici un obiect de activitate în momentul de față. Culmea culmelor constă în faptul că solicită și un înlocuitor pentru a fi numit în locul său, pe care îl desemnează dânsul. Mă întreb, este cumva o funcție care se moștenește? Este cumva domnul Beianu cel care deține frâiele și controlul acestor ADI-uri? Sunt cumva proprietatea privată a dumnealui și noi încă nu am știut ?…

Mă mai întreb de ce nu vrea domnul Beianu să demisioneze din această funcție de la deșeuri? Nu cumva, ca să încercăm din nou să dirijăm totul către operatorul IRIDEX?  Sau de dorește repetarea istoriei din primăvara anului 2012, când pe ultima suta de metri, mai bine zis în ultimile două zile, încheie un proces verbal de adjudecarea unei licitații, desemnând câștigător pe cel care s-a situat pe locul patru ca și ofertant! Fapt ce ulterior s-a constatat a fi ilegal, pentru că a fost aprobată contestația și acel operator nu  mai este în discuție.

Sau caută să treacă sub tăcere faptul că în mod unilateral a modificat redevența percepută pe această groapă de deșeuri. Poate nu știți dar vă informez, că domnul Beianu a modificat cu de la sine putere redevența, care fusese aprobată în CJ printr-o hotărâre din noiembrie 2011. Cum poate cineva să-și aroge dreptrurile și competențele deliberativului, eu unul nu știu.

Poate vreodată cineva va dori să știe care este paguba produsă bugetului CJ prin această diminuare a redevenței. Iar cel care se face vinovat să fie tras la răspundere…”

În finalul discursului său, Ovidiu  Andrei a dorit ca prin intermediul presei să-i aducă la cunoștință primarului faptul că își rezervă dreptul de a-l acționa în instanță pentru afirmațiile calomnioase pe care acesta le-a făcut la adresa sa.

I.C.MANDU

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *