Nu mai jigniti magarii comparandu-i cu o anumita categorie de oameni. Vezi de ce …

Magarul este mai puternic decat un cal de aceeasi marime.

Magarii au o memorie incredibila – pot recunoaste zone in care au fost si alti magari pe care i- au intalnit timp de aproape 25 de ani.

Magarii sunt renumiti ca sunt incapatanati, dar acest lucru reprezinta rezultatul faptului ca au un simt de autoconservare foarte dezvoltat. Este foarte dificil sa fortezi un magar sa faca ceva ce ii pare contrar interesului sau sigurantei proprii. Ei sunt mai independenti in gandire decat caii si vor lua o decizie doar dupa ce cugeta despre siguranta lor.

* Dresarea magarilor se bazeaza pe dovedirea acestora ca pot avea incredere in stapan ca ii va proteja. Acestia invata ce trebuie sa faca daca li se arata.

Magarii sunt foarte afectuosi cu omul si pot fi animale de companie extraordinare. In fapt adora sa fie in prezenta noastra.

* In desert, un magar poate auzi ragetul altuia la o distanta de pana la  100 Km pentru ca au urechi  mari. Acestea ii ajuta si la reglarea temperaturii corpului.

* Deoarece hrana in desert este putina, magarii folosesc 95% din ceea ce consuma, ceea ce inseamna ca balegarul acestora este un fertilizator de pamant destul de slab. Sistemul digestiv al magarilor poate procesa chiar si hrana necomestibila pentru a absorbi apa din aceasta.

Magarilor nu le place ploaia si fiind mai tot timpul in exterior aceasta le poate cauza probleme de sanatate. Blana acestora nefiind impermeabila.

Magarilor nu le place sa fie crescuti singuri, desi un magar singur poate trai fericit printre capre.

* Turma de magari il va alege pe cel mai puternic sa le fie lider, chiar si in cazul in care acestia sunt domesticiti. In salbaticie liderul va sta de paza pentru a preveni atacurile lupilor sau a altor pradatori. Membrii turmei se vor ingriji reciproc asa cum fac maimutele.

Magarii pot fi folositi si ca animale de paza pentru cai, oi si capre deoarece acestia au o aversiune naturala fata de canine si le vor tine departe de turma.

Magarii sunt deseori dusi in herghelii datorita efectului de calmare ce il au asupra cailor nelinistiti. Daca un magar traieste impreuna cu o iapa si un manz, cel din urma va apela la magar pentru sustinere atunci cand acesta va fi fost intarcat.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *