Nu doresc sa raspund provocarilor dar … daca este nevoie pot sa o si fac, a declarat domnul Florian Nicolae

Pe paginile mai multor publicații  am văzut  cum se încercă adormirea simțurilor. Am văzut cum minciuna și ipocrizia, în accepțiunea domniilor lor capătă rol de virtute. Mă întreb dacă felul murdar, abject  prin care se încearcă terfelirea unor oameni prin acuze nefondate  este comandat de cei care plătesc publicațiile respective, sau este pur și simplu exces de zel venit din partea celor care scriu. Dacă este vorba doar de exces de zel este un lucru extrem de grav. Nu pentru cei pe care-i terfelesc doar ca să-și arate servilismul față de plătitori, pentru că nu se știe niciodată  dacă cei cărora se încearcă prin orice mijloace să le fie murdărită imaginea publică , știut fiind că scopul scuză mijloacele, așa cum în politica noastră specială, atipică, împotriva chiar și a celor mai elementare norme de bun simț, totul este posibil, există probabilitatea ca adversarii să devină parteneri în te miri ce alianțe, de foarte multe ori chiar împotriva firii, exemplul cel mai elocvent fiind alianța de genul struțo-cămila  dintre PSD și PNL. Ce se va întâmpla cu terfelitorii de imagine care acum, pentru câțiva arginți se cred pe cai mari ? Cred că vor fi considerați un fel de paria  transformându-se din dezinformatori  în simpli acari Păun. Singurii  vinovați de neînțelegerile dintre advesarii deveniți aliați, nu sunt alții decât jurnaliștii, care cu de la ei putere au întinat imaginea celui care i-a devenit partener politic  și de ce nu partener de afaceri.

La conferința de presă a PNL Giurgiu la care a participat și domnul Florian Nicolae  am avut plăcuta surpriză să constat că se poate face și un alt fel de politică , față de ceea ce ne-am obișnuit să vedem la alte partide. De curând, pe un post de televiziune central s-au spus niște lucruri despre Florian Nicolae  total nefondate, neconforme cu realitatea, aberații care nu merită nici cea mai mică atenție. Ar fi bine ca autorii unor astfel de materiale de propagandă să știe că giurgiuvenii nu mai pot fi păcăliți cu lucruri și fapte inventate de  unii care chiar nu contează cum îi cheamă,  așa că o să le spunem doar lătrăi.  Este pentru prima dată când am auzit ca un om politic  să le mulțumească lătrăilor . Un astfel de politician este domnul Florian Nicolae, care în cadrul conferinței de presă a spus:

„Doresc să vă informez că mă onorează validarea PNL-ului pentru candidatura mea  la fotoliul de primar în cadrul alegerilor locale ce vor avea loc în acest vara acestui an. Țin să le mulțumesc tuturor  giurgiuvenilor care îmi acordă  încrederea. Promit să nu-i dezamăgesc. Am mai multe proiecte pe care doresc să le pot implementa la nivelul municipiului Giurgiu.

De asemenea doresc să le mulțumesc și adversarilor mei politici pentru că încearcă prin toate mijloacele să-mi creeze notorietate prin  publicitatea pe care mi-o fac și asta chiar mă onorează.  Doresc să se știe că am răspunsuri la fiecare întrebare sau nedumerire  pe care domniile lor o au față de persoana mea,  față de activitatea mea profesională  sau politică.  Nu doresc să răspund provocărilor dar … dacă este nevoie pot să o și fac.

Nu-mi face plăcere dar totuși pot să afirm faptul că mi-aș fi dorit un management eficient în cadrul primăriei municipiului Giurgiu și o seriozitate deosebită  în exercitarea atribuțiilor de primar. Consider că proiectele pentru dezvoltarea municipiului nostru trebuie să plece în primul rând cu grijă față de modul cum este gestionat banul public. Nu mă satisface felul în  care s-au cheltuit până acum banii  publici . Consider că reducerea cheltuielilor și eficientizarea din cadrul primăriei  și  a tuturor serviciilor din subordinea  primarului reprezintă prioritatea numărul unu. Este foarte ușor să cheltuiești banii,  mai ales când nu sunt ai tăi, dar va fi foarte  greu atunci când cel care a gestionat prost banul public este nevoit să răspundă în fața contribuabililor  municipiului Giurgiu. Cetățenii nu au numai obligația de a-și plăti impozitele și taxele. Ei, cetățenii giurgiuveni  au dreptul să știe ce se întâmplă cu cheltuirea banului  public  și care sunt prioritățile investiționale,  iar edilul are obligația să le răspundă. Nu vreau să intru mai mult în amănunte, însă în proiectele mele,  prioritatea  zero este  să coasem la gură sacul cu bani publici  și să punem  stop risipei. Mă declar profund dezamăgit de activitatea primarului Nicolae Barbu. ”

A concluzionat  domnul Florian Nicolae.                                                    

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *