Nu degeaba Victor Rebenciuc a pus pe masa politicienilor hartie igienica …

Nu degeaba Victor Rebenciuc a pus pe masa politicienilor hartie igienica …

Aud din ce în ce mai multă lume spunând că singura speranță ne-a rămas  doar în bunul Dumnezeu. A nu se confunda cu biserica. Și au perfectă dreptate. Politica și marea majoritate a politicienilor, cu mici excepții, sunt niște criminali. Da, sunt criminali pentru că au omorât România. Unii  au făcut-o conștient,  alții din inconștiență,  fiind marionetele celor care timp de 28 de ani ne-au distrus pe noi și urmașii noștri.

 Aseară mă uitam la televizor și sub cuvânt de onoare că preț de câteva clipe mi-a venit să dau cu televizorul de pământ. M-a calmat nevastă-mea care mi-a spus că televizorul săracul nu are nici o vină. Vinovați  fiind idioții care în numele unei democrații numai de ei înțelese ne spun în față cât suntem de proști, de mici și de insignifianți în fața lor,  a unor unor lepre , a unor excremente de câine, în fața unor scârnăvii  ordinare parvenite!

Măi oligofrenilor!  Ori de câte ori vreun hoț ordinar ca și voi este cercetat pentru furt săriți ca apucații și strigați cât vă țin bojogii de  statul paralel, „săracul”om  nu a furat nimic. Măi dute dracu și tu și cel pe care-l aperi!  De unde mama dracu are ăla  milionane de euro când mă-sa săraca a lucrat toată viața ei la CAP,  iar ta-su a fost un biet tractorist și pe deasupra și bețivan notoriu. Mai știu pe unu care ta-su și fra-su  sunt  pușcăriași cu acte-n regulă,  iar el este mare politician și se plimbă cu mașini de mii de euro a căror valoare  însumată este mai mare decât câștigă un profesor în întreaga lui carieră.

Tot aseară, doi burtihănoși vorbeau la un post de televiziune mercenar,  ca toate televiziunile centrale de altfel,  care cântă funcție de unde vin banii,  despre o posibilă mare adunare în Piața Revoluției, despre care spuneau că  vezi Doamne, nu are aprobare. Măi mâncătorilor de căcat, cei care au fost împușcați la revoluție au avut aprobare?  Cei datorită cărora voi azi puteți mânca căcat cât vreți își plâng copiii  morți!  Și voi nenorociților spuneți despre acești oameni că sunt proști,  că nici cel puțin nu știu ce vor. Așa este, habar nu au că s-a scumpit energia electrică, habar nu au că s-au scumpit carburanții, habar nu au că produsele alimentare s-au scumpit unele dintre ele cu 200%!  Sunt cam proști oamenii acestei țări,  habar nu au nu-i așa? Noi,  indiferent de orientarea politică, pentru că acolo în piață sunt oameni din toate categoriile, noi toți suntem niște proști, doar voi sunteți deștepți cu burdihanele voastre nesătule!  Aveți dreptate, noi v-am ales. Dar idioților nu v-am ales ca să ne omorâți. V-am ales ca nouă,  oamenilor din această țară să ne fie mai bine. Nu v-am ales ca să furați și să ne spuneți că ne este bine când noi nu avem bani pentru bătrânii noștri bolnavi. Dar ce vă pasă vouă ?   Voi și ai voștrii vă tratați prin spitalele din străinătate, iar medicamentele le comandați tot de acolo.

Mă uit la voi cum vă tradați unii pe alții. L-am văzut  pe Bădălău cum lovea și mușca din Dragnea,  ca acum să spună că el este prieten cu Dragnea. Cine dracu vă mai crede,  deveniți penibil de ridicoli. Nu știu nimic de muierea asta, conțărancă de-a  mamei mele pe care a-ți numit-o prim ministru. Poate să fie o femeie foarte deșteaptă și să schimbe lucrurile care până acum au mers ca racul, și România să redevină țara unui popor mândru. Dar pentru realizarea acestui deziderat ce aparține întregului neam românesc este imperios necesar ca  miniștrii ce vor fi numiți să fie omul potrivit la locul potrivit și nu ca până acum, baza selectării miniștrilor să fie funcție de interesele nu știu cărui baron local.

Acesta este singurul mod prin care nu vor mai fi mișcări de stradă, nu vor mai fi proteste. Dacă oamenii au unde muncii,  iar salariile vor fi aliniate cu cele din țările europene,  oamenii se vor lăuda cu țara și implicit cu politicienii lor.  Altfel protestele vor continua.  Nimeni nu le poate opri,  doar poate gloanțele. Dar și cu astea s-au obișnuit românii . Vă dau un sfat: 

Nu le puneți la încercare răbdarea oamenilor. Au trecut mult prea mulți ani de când a fost omorât Ceaușescu ca să ne fie mai bine. Nu ca să vă fie vouă mai bine.  

I.C.MANDU                                                                                                                                     

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *