Nu am votat si nici nu sunt de acord cu pensiile speciale, a declarat doamna deputat Liliana Ciobanu

Vineri 19 iunie la sediul PSRO Giurgiu, a avut loc o conferință de presă, în cadrul căreia doamna deputat Liliana Ciobanu și-a exprimat dezacordul în legătură cu mult mediatizatul proiect de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari. Cu toate că în plenul reunit al celor două camere proiectul a fost votat cu o majoritate zdrobitoare respectiv 303 voturi pentru și 124 de voturi împotrivă, doamna deputat Liliana Ciobanu a făcut parte dintre cei care s-a abținut să voteze, motivația dumneaei fiind următoarea :

Nu am votat și nici nu sunt de acord cu pensiile speciale. Sunt sigură că președintele Iohannis nu va promulga această lege

Nu credem că cineva din acestă țară în afară de parlamentari, poate fi de acord cu o asemenea lege, care contravine tuturor normelor de bun simț, atâta timp cât  majoritatea pensionarilor au pensii de până în 700 de lei, oameni care au cotizat peste 40 de ani, mulți dintre dumnealor având  studii superioare.

În finalul conferinței de presă, doamna deputat Liliana Ciobanu a precizat faptul că a fost chemată în calitate de martor la DNA, în dosarul instrumentat de către procurori împotriva fostului primar de atunci,  domnul Lucian Iliescu.  La  întrebarea pusă de către procurorul de caz,  dacă avea cunoștință de elementele prezentate din dosar, doamna deputat a spus :

  Nu, nu ştiam, nu aveam de unde ştiu. În anul 2010, noi  echipa de la PSD din acea perioadă în şedinţele noastre pe care le aveam, am hotărât de comun acord să nu votăm acel proiect de hotărâre, ceea ce s-a şi întâmplat…

I.C.MANDU

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *