Noi nu ne ocupam de barfe si tatisme a declarat Niculae Badalau, liderul PSD-ului giurgiuvean

După ce în urmă cu două săptămâni, în cadrul unei conferințe de presă primarul Nicolae Barbu, încă președinte al organizației municipale a PSD Giurgiu s-a contrazis în declarațiile făcute, ceva de genul că în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale nu a fost susținut de PSD lăsând să se înțeleagă că a fost singur împotriva tuturor, că președintele partidului Niculae Bădălău l-ar fi susținut pe contracandidatul său Nicolae Florian,  dar … mulțumește PSD-ului pentru sprijinul acordat în alegerile locale. Tot cu această ocazie Barbu își manifestă dezacordul cu privire la lista candidaților pentru Camera Deputaților spunând despre aceștia că se bucură de notorietate în rândul cetățenilor din Giurgiu,  dar  nu au notorietate în rândul electoratului PSD. Ce să înțelegem, că electoratul PSD nu face parte din cetățenii acestui oraș?  Totuși ca om de partid care respectă decizia șefului a declarat că va pune ștampila pe buletinul de vot în dreptul lui Răzvan Cuc, iar pe ceilalți îi va tăia cu o linie trasă cu pixul peste numele lor. Clar. Vot anulat.

Urmează cireașa după tort susținând că prin ieșirea în spațiul public nu intenționează să afecteze în vreun fel imaginea PSD , numai că a dorit să știe lumea punctul lui de vedere vis-a-vis de faptul că nu va vota candidații PSD pentru Camera Deputaților. Păi dacă Barbu nu dorește să influențeze electoratul PSD  să dea un vot negativ, de ce nu a ținut acest lucru pentru sine. Cine știe !!! Poate vota candidații UDMR ,că doar nimeni nu știa pe cine a votat. Prin astfel de declarații chiar îi subestimează inteligența președintelui PSD Niculae Bădălău.

Reacția președintelui PSD filiala Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău nu a întârziat să apară cu ocazia conferinței de presă de vineri, 14 octombrie. Numai că rutina, experiența politică, diplomația de care nu este străin  și-a spus cuvântul, spre deosebire de Nicolae Barbu care a comis pentru a doua oară o gafă politică impardonabilă. Făcând referire cumva tangențial la declarația războinică a celui de-al doilea om ca importanță în partid,  senatorul Niculae Bădălău a spus :

„Noi, vorbim de lucruri serioase. Și eu și echipa mea am încetat de mult ( lăsând parcă să se subînțeleagă că și cei mai tineri „cârlani” au depășit de mult stadiul de diletantism politic ) și i-am rugat și pe colegii mei, aici de față, să nu ne ocupăm de bârfe și țățisme” .

În continuare președintele partidului îi mai predă o lecție politică domnului Barbu explicându-i cu subiect și predicat că se află într-o gravă eroare legată de alegerile locale:

„ Există o logică totuși și în politică. Dacă aș fi vrut să-l susțin pe Floricel nu-l puneam candidat pe Barbu și îl puneam pe Floricel. Pentru că eu am semnat hârtia și nimeni nu putea să-mi impună pe cine pun să candideze. Vorbim de tot felul de aberații. ( Trimitere directă la Barbu. )

În încheiere Niculae Bădălău i-a ținut lui Barbu o lecție de morală politică dându-se ca și exemplu pe sine:

„ În perioada când nu am deținut nici o funcție în PSD, atunci când nu mi-a convenit atitudinea liderilor, nu am ieșit niciodată să-mi atac partidul sau colegii.  Asta ține de caracter … Sper că mai multă seriozitate și mai multă atenție în declarații ar fi de apreciat pentru unele „personalități” din județul nostru. ”

Se pare că prima măsură coercitivă luată de Niculae Bădălău, președintele PSD-ului giurgiuvean împotriva lui Barbu urmare a declarațiilor publice făcute de acesta împotriva propriului partid este aceea că de organizarea alegerilor parlamentare la nivelul municipiului Giurgiu se  va ocupa Cristian Marciu.

Pe culoarele PSD-ului se vorbește că tot acest război mediatic  are drept miză dorința lui Barbu de a ajunge președintele organizației județene a PSD-ului. Tot în aceeași zonă se vorbește despre faptul că Barbu nu se află acum la prima tentativă de preluare a puterii. A mai încercat și anul trecut când Niculae Bădălău își dăduse demisia din toate funcțiile deținute în partid … Și câte alte lucruri interesante se mai vorbesc pe holurile PSD-ului, pe holurile primăriei din Giurgiu și pe holurile primăriilor din județ … !!!

I.C.MANDU                                                                                                        

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *