NINSORI in tara inainte de Paste! Se apropie 1 MAI, dar parca-i iarna in toata regula!

Deși se apropie Paștele, care anul acesta se sărbătorește pe 1 MAI, dată la care, de regulă, lumea merge pe litoral, temperaturile de iarnă își fac simtiță prezența în mai multe zone din țară, asezonate și cu ninsori.

Vreme din ultimele zile ne duce cu gândul mai mult spre Crăciun decât spre Paște, la munte temperaturile fiind la pragul gerului, la munte, unde s-au înregistrat, noaptea trecută, chiar și minus 9 grade, în munții Țarcului.

La primele ore ale dimineţii, localnicii din staţiunea Predeal s-au trezit într-un decor de iarnă. Zăpada le acoperise grădiniţele pline cu flori şi maşinile. La Predeal, diferenţa de temperatură înregistrată în ultimele ore este mare. Dacă ieri la prânz, termometrele arătau 10 grade celius, astăzi au fost doar 0 grade celsius. Din cauza frigului, oamenii s-au îmbrăcat cu haine groase, ca în toiul iernii. Meteorologii nu au veşti mai bune nici pentru următoarele zile şi spun că de Paşte, în staţiuni, va ploua, iar la altitudini mari precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Turiştii sunt sfătuiţi de salvamontişti să nu se aventureze pe traseele montane ce duc către Platoul Bucegi. Din cauza zăpezii, acestea rămân în continuare închise. În plus, pe unele văi încă mai există riscul producerii avalanşelor.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *