Niculae Badalau, vicepresedintele PSD, un partid de stanga vrea sa initieze un referendum pentru monarhie. Oare … ???

Trebuie să recunosc că nu sunt un fan Antena 3. Numai că, în urmă cu câteva minute butonam canalele televizorului și cu totul întâmplător am dat pe Antena 3 și l-am văzut pe senatorul Niculae Bădălău. Este știut de toată lumea, dar mai ales de giurgiuveni, că Bădălău este liderul , cel puțin până acum, de necontestat al PSD-ului giurgiuvean.

Din acest motiv am fost interesat să văd ce spune Bădălău, de acestă dată din poziția de președinte executiv al PSD. Din păcate am prins decât un fragment, dar suficient să mă pună într-o mare dilemă. Iată ce am prins din declarația făcută: ” … cred că se impune un referendum pentru monarhie ”

Presa națională vorbește despre felul cum conduce destinele județului Giurgiu liderul PSD Bădălău Niculae care se comportă ca și cum ar fi stăpân pe propria feudă, unde dispozițiile date de domnia sa se execută,  nu se discută. Un astfel de comportament este aproape identic cu felul în care se comportau prim secretarii de județ din perioada de tristă amintire.

 Ei bine, aici intervine paradoxul. Comunismul, sau mai bine zis oamenii care au făcut parte din acestă doctrină politică nocivă pentru România au fost cei care l-au alungat din țară pe Majestatea Sa Regele Mihai I,  iar acum continuatorii aceluiași regim politic, cu alte cuvinte tot un partid de stânga , lasă se se întrezărească ideea că își doresc reinsaturarea monarhiei. Ce interese sunt la mijloc, ce anume  l-a determinat pe Bădălău să facă o astfel de declarație în totală contradicție cu poziția primului ministru Mihai Tudose care a declarat că nu susține ideea unui referendum privind monarhia rămâne să discutăm într-o ediție viitoare a publicației noastre.

Așteptăm cu nerăbdare declarația președintelui PSD Liviu Dragnea.

Surprinzător pentru marea majoritate a românilor este faptul că PNL-ul, un partid istoric, nu a avut această inițiativă. Așteptăm de asemenea reacția președintelui PNL Ludovic Orban cu privire la inițierea unui posibil refrendum de susținere a monarhiei.

 I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *