Nicolae Florian este liderul organizatiei municipale liberale din Giurgiu

În urmă cu doar câteva zile, în cadrul conferinței săptămânele a organizației municipale a filialei PNL Giurgiu, purtătorul de cuvânt al partidului Liviu Popazu l-a prezentat pe Nicolae Florian ca președinte al organizației municipale.  La conferință au mai participat Monica Lăceanu, fostă membră  PDL,  precum și Ladislau Pick fost membru PSD care intenționează să devină membru al familiei liberale.

Noul președinte Nicolae Florian a ținut să le mulțumească celor doi copreședinți care au decis să demisioneze pentru ca el să poată deveni președintele organizației municipale. Este convins că se poate baza pe sprijinul lor, pe experiența lor politică și personal îi consideră în continuare copreședinții partidului, alături de care printr-o muncă susținută și organizată să realizeze relansarea PNL-ului la nivelul municipiului și împreună cu ceilalți colegi din organizația județeană să readucă PNL-ul pe primul loc așa cum merită. Dar, pentru realizarea acestui deziderat este necesar un efort conjugat venit din partea tuturor membrilor și simpatizanților de partid.

Despre codul fiscal Nicolae Florian a spus că prin acest cod fiscal se realizează o simplificare a fiscalității și tot odată se crează predictibilitatea într-un cadru financiar bugetar stimulativ pentru dezvoltarea mediului economic privat și public. Cu alte cuvinte este un cod fiscal care vine în ajutorul oamenilor de afaceri și în mod aproape natural va duce la o creștere economică.

De asemenea, de această dată vorbind din poziția de parlamentar a spus că este impetuos necesar ca toate partidele politice să ia loc la masa negocierilor pentru elaborarea unor norme care să ducă la recredibilizarea parlamentului, care în acest moment se află într-o gravă criză de imagine.

În final, președintele organizației municipale a PNL Giurgiu a vorbit despre reuniunea care a avut loc la Gura Humorului.  Din delegația giurgiuveană au făcut parte copreședinții județeni Dumitru Beianu și Gheorghe Ștefan, deputatul Nicolae Florian și președintele Consiliului Județean Vasile Mustățea.  Scopul întâlnirii cu reprezentanții celorlalte filiale din țară și conducerea centrală a partidului a fost acela de lansarea ideii de unitate de monolit a celor două foste partide, care acum au devenit un singur partid. Unitatea reprezentanților de la centrele județene  dau putere și încredere organizațiilor PNL din teritoriu. Această idee a fost asumată de toți participanții la reuniune, urmând ca mesajul să fie transmis tuturor membrilor de partid.

Monica Lăceanu a vorbit despre necesitatea implicării femeilor în politică. Acesta fiind și motivul principal care a determinat-o ca începând de acum să devină activă în rândul partidului mergând pe ideea lansată de președintele Iohannis, că a sosit momentul pentru un alt fel de politică, politica bunului simț.

Despre un medic anestezist, prin mâinile căruia au trecut sute, poate chiar mii de pacienți în decursul celor 30 de ani de practică medicală se pot spune multe. Știm cu toții că de fermitatea și precizia mâinii care face anestezia depinde viața pacientului ce urmează să suporte o intervenție chirurgicală. Da, aceste mâini am fost uimit să le văd tremurând de emoție, o emoție asemănătoare cu cea a unui elev înaintea examenului. Acest om emoționat, nimeni altul decât renumitul medic anestezist Ladislau Pick, președintele colegiului medicilor din Giurgiu, fost membru și președinte al organizației municipale a PSD Giurgiu până când „excelența” sa Liviu Dragnea a numit în locul său un om care la monentul numirii în funcția de președinte, nici cel puțin nu deținea calitatea de membru de partid. Dar … în PSD precum și în PPDD totul este posibil, nimic nu ne mai miră.

Despre motivația dumnealui de a se înscrie în PNL a spus că are o meserie liberală, dar a lăsat să se înțeleagă foarte clar și fără echivoc că adevăratul motiv este datorat  prieteniei totale și necondiționate pe care i-o poartă lui Nicolae Florian. Nu putea concepe ca prietenul său să fie într-o formațiune politică, iar el în alta. În încheiere a spus că va răspunde prezent la toate solicitările partidului și va pune umărul alături de toți ceilalți membrii de partid la consolidarea și revitalizarea PNL-ului.

I.C.MANDU

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *