Nicolae Barbu si … atat

Mă simt dator. Da, mă simt dator să-i cer scuze domnului primar Nicolae Barbu. Habar nu aveam că de câteva luni sunt proprietar de o carieră de piatră, doar că este o carieră la purtător, mai exact în zona rinichiului stâng și datorită acestui fapt am fost nevoit să stau mai mult la orizontală, acesta fiind  motivul  pentru care l-am lipsit pe domnul primar de prezența mea agreabilă la conferința de presă pe care tocmai a ținut-o la sediul PSD-ului. Numai că, spre norocul nostru, al amândurora, tehnica a evoluat atât de mult în ultimul timp încât informațiile ne copleșesc cu foarte mare viteză, așa cum spunea chiar domnul primar, spre și dinspre DNA referindu-se probabil tot la tehnica avansată din spectrul informațiilor.

Așa că am putut citi și vedea conferința de presă fără să fiu prezent. Mă așteptam ca primarul să vorbească despre performanțele sale manageriale, despre proiectele ce vizează crearea locurilor de muncă promise  care după trei ani și jumătate au rămas tot la stadiul de promisiuni, despre zecile de milioane de euro pe care intenționează să le aducă în Giurgiu, cu ajutorul cărora să construiască noi și noi spații de recreere și agrement. Mă și vedeam făcând sport în parcul fără nume alergând pe pista de atletism cu pantalonii rupți în fund de atâta bine, jucându-mă cu copilașii ce se uitau cu jind la colțul de pâine ce se vedea din buzunarul pantalonului meu, pe care un tip ce semăna cu primarul nostru mi l-a dat pe șest ca să-l votez. Urât coșmar. Coșmar pe care nu-l doresc nici celui mai aprig dușman al meu.

Când colo, primarul vorbește de întâlnirile dumnealui de taină ca și independent, când se întâlnea cu cei de la PPDD, cu cei de la PSD și-o puneau de-un sondaj, dar ce spun eu sondaj ?  Cercetare sociologică așa cum îi place primarului nostru să spună. Unde el, Nicolae Barbu era floarea cea vestită și nicidecum Nicolae Florian,  care din spusele sale ieșise mai prost în sondaje, pardon, cercetare sociologică. Mai spunea primarul nostru că deputatul Radu Popa a măsluit rezultatele sondajului pe care i l-a prezentat Simonei Man dându-l drept învingător pe Nicolae Florian … Cine minte, cine spune adevărul, doar timpul ne va lămuri. Poate atunci când o să plouă, poate atunci când va fi senin sau sau poate când vom afla adevărul despre revoluție sau poate … niciodată.

Alooo !!! Cu tot respectul dom’ primar nu mai alergați pe câmpii. În urmă cu ceva timp,  în conferințele dumneavoastră de presă, tot dumneavoastră spuneați   că ați avut o înțelegere cu Nicolae Florian urmarea căreia dumneavoastră ați candidat pentru primărie, iar dumnealui pentru camera deputaților. Eu v-am mai spus-o și-o repet, dacă mama ar fi fost singurul contracandidat al fostului primar, mama mea câștiga fotoliul de primar. Nu calitățile dumneavoastră manageriale v-au făcut primar, ci faptul că giurgiuvenii vroiau altceva după 16 ani de mandat Iliescu.

Vorbeați dumneavoastră de o campanie elegantă,  fără atacuri murdare. Spuneți-mi vă rog există și campanii mult mai murdare decât încercați dumneavoastră acum?  Nu am fost și nu o să fiu niciodată de acord cu felul cum ați condus orașul, dar despre calitatea dumneavoastră de OM aveam o altă părere. Vorbiți de traseiști politici, despre unitatea PSD-ului, chiar nu ati observat că în stânga dumneavoastră stă domnul Răzvan Cuc venit din PPDD-ul lui Dan Diaconescu? Dan Diaconescu de care făceați bășcălie vorbind despre ce 20.000 de euro pe care-i promisese românilor, iar despre calitatea oamenilor din PPDD spuneați că lasă de dorit.  Păi în acest caz îl jigniți pe Răzvan, care ca și politician este cu multe clase peste dumneavoastră, cu toate că este mult mai tânăr. Dumneavoastră ati recunoscut că ați fost dat afară din PSD, după care a fost suficient un semn să facă măria sa Liviu Dragnea ca să vă întoarceți la PSD, după ce i-ați jignit și apostrofat pe majoritatea dintre ei, inclusiv pe cel mai reprezentativ PSD-ist  giurgiuvean.

Probabil din cercetările dumneavoastră sociologice ați aflat că nu mai aveți nici cea mai mică șansă să fiți ales din nou primar. Giurgiuvenii acum vă cunosc fața bonomă pe care încercați să o afișați, numai că ticurile pe care le-ați căpătat în ultima perioadă trădează  frustarea pe care-o trăiți. Nu mai puteți păcăli pe nimeni.  Asta-i soarta. Dar cel puțin ieșiți din primărie pe ușa din față, cum îi stă bine unui bărbat cu demnitate, nu cocoșat de povara neîmplinirilor și frustrărilor personale.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *