Nicolae Barbu recidiveaza iar prin adoptarea unei pozitii anti PSD

Săptămâna trecută Niculae Bădălău, senator și președinte al organizației județene al  PSD Giurgiu, în cadrul conferinței de presă săptămânale a prezentat lista candidaților PSD pentru alegerile parlamentare. Lista pentru Senat  îl are pe primul loc pe Niculae Bădălău urmat de Cristian Marciu, Cristian Matei și Cristian Ștenghel. La Camera Deputaților lista începe cu Răzvan Cuc urmat de Alexandru Andrei, Elena Dinu, Cristian Lazăr  și Cristina Bălan. Tot cu această ocazie Niculae Bădălău a informat opinia publică despre revenirea în partid a deputatului Florian Nicolae la sugestia primarului Barbu, pe care a prezentat-o drept un câștig pentru partid.

Modul cum a prezentat lucrurile Niculae Bădălău lăsa impresia  că  în PSD Giurgiu lucrurile au intrat în sfârșit pe un făgaș de normalitate după declarația publică făcută în urmă cu aproximativ o lună de primarul municipiului reședință de județ și președinte al organizației municipale al  PSD Giurgiu  Nicolae Barbu, în care a spus că nu va susține listele cu candidații PSD pentru parlamentare.

Nici nu am ieșit din sediul PSD când am primit o informație conform căreia Nicolae Barbu este profund nemulțumit de persoanele care au fost prezentate drept candidați pentru alegerile parlamentare. Informația primită s-a confirmat azi, 10 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă ținută în sala de consiliu a primăriei  de Nicolae Barbu, dar nu în calitate de primar, ci aceea de președinte al organizației municipale PSD.

Încă din debutul conferinței de presă vorbește despre orgoliul său, orgoliu care mai iese câteodată la iveala. Dacă despre lista candidaților pentru Senat Nicolae Barbu a spus că nu are nici cea mai mică rezervă, nu același lucru a spus despre lista candidaților pentru Camera Deputaților, despre care a spus că este cea mai slabă echipă. A motivat această afirmație precizând că nu sunt PSD-iști autentici și nu au notorietate în rândul electoratului PSD. Printre altele a spus că a  inițiat un sondaj în interiorul organizației municipale privind notorietatea de care se bucură anumiți membrii de partid în rândul colegilor, în cazul în care ar fi propuși candidați pentru alegerile parlamentare. Din spusele lui Barbu, pe primul loc s-a clasat Gigi Oprișan urmat de George Pălălău, Ionuț Cioacă, Mirela Delea și lista continuă. Spre coada clasamentului situându-se cei care acum se găsesc nominalizați pe locurile eligibile. 

În finalul acestui prim punct prezentat în cadrul conferinței de presă Nicolae Barbu  a declarat că  va  vota lista pentru Senat, că va pune ștampila în dreptul lui Răzvan Cuc, dar nu pentru faptul că el consideră că merită să apară pe lista candidaților, dar președintele Niculae Bădălău are dreptul să nominalizeze prima persoană pe listă, iar pe ceilalți îi va tăia trăgând cu pixul o linie peste numele lor. E clar că votul va fi anulat.

Mai spune primarul Barbu legat de același subiect, că nu intenționează prin modul său de comportament ce vizează alegerile parlamentare să îi influențeze în vreun fel, sau să-i determine pe ceilalți  membrii de partid, sau electoratul să procedeze în același fel. Ne întrebăm și noi dacă nu are această intenție, de ce a mai convocat o conferință de presă?  În cabina de vot este singur. Putea să-și exercite votul după bunul plac. De unde putem ști noi că acolo singur nu anulează ambele buletine de vot ale PSD-ului și votează listele UDMR-ului? Chiar nu avem de unde să știm. Putem ști doar dacă va eluda legea și își va fotografia votul. Dar cu siguranță nu va face acest lucru.

În cel de-al doilea subiect abordat  a făcut referire la revenirea lui Florian Nicolae în PSD, despre care a spus că în ultima perioadă de timp, el și Florian Nicolae s-au întâlnit de mai multe ori și au purtat discuții pe această temă, ba chiar a insistat pe lângă Niculae Bădălău să-l reprimească în partid, dar de fiecare dată s-a lovit de un refuz categoric. Cu toate acestea Niculae Bădălău a făcut publică revenirea în partid a lui Florian Nicolae. E clar ca lumina zilei că Barbu se simte frustrat că nu a fost el cel care să facă acest anunț.

 În preambulul acestui subiect ne-a fost prezentată o înregistrare audio în care Niculae Bădălău vorbea despre Florian Nicolae în care spunea. „ … Florian, Floricel a avut un vis,  a candidat după o discuție cu mine. Nu i-a reușit … ”.  Barbu prin această înregistrare lăsa să se înțeleagă că l-a avut contracandidat pentru fotoliul de primar pe Florian Nicolae urmare a unei înțelegeri dintre cei doi. Cu alte cuvinte a fost singur împotriva tuturor, nebeneficiind de sprijinul liderului PSD.  Încă o încercare de auto victimizare. Este adevărat că Florian Nicolae l-a informat pe președintele partidului de intenția dumnealui de a candida pentru funcția de primar al municipiului din partea PSD-ului, și că în alte condiții va părăsi PSD-ul. Niculae Bădălău i-ar fi  spus că nu are cum să-l nominalizeze din partea PSD-ului, deoarece candidatul PSD-ului este Niculae Barbu, primarul în exercițiu. De aici și până la modul cum a prezentat domnul Barbu situația, e cale lungă ….

I.C.MANDU

         


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *