Neateptat! Ce AVERE a declarat IPS Teodosie, arhiepiscopul pe care DNA vrea sa-l aresteze la domiciliu

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) le-au cerut judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța înlocuirea măsurii de control judiciar cu cea de arest la domiciliu, pentru ÎPS Teodosie, Arhiepiscopului Tomisului.

Oamenii legii îl acuză pe Teodosie că a demarat activități de accesare a fondurilor europene, deși acest lucru i-a fost interzis în mod expres și neechivoc prin obligațiile stabilite în cadrul controlului judiciar, potrivit unui comunicat al DNA, informează Agerpres.

„În concret, la data de 12 mai 2017, Petrescu Teodosie, reprezentant legal al Arhiepiscopiei Tomisului, a emis un act prin care l-a împuternicit pe Ștefan Aurelian, persoană având calitate de inculpat în același dosar, să reprezinte Arhiepiscopia Tomisului și pe numitul Petrescu Teodosie, precum și să semneze și să depună documentația pentru obținerea adeverinței de suprafață de la Primăria Ovidiu, cu suprafața de 342,52 ha teren, din care 188, 75 ha vie. Adeverința era necesară a fi folosită în relația cu APIA (Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură), din care să reiasă că Cooperativa Agricolă Constanța Tomis figurează cu 342,52 ha teren total, din care vie 188, 75 ha”, se arată în document.

Bugetul.ro vă oferă astăzi informații despre averea declarată de Teodosie Petrescu. În mod surprinzător, ÎPS Teodosie nu deține niciun imobil sau teren.

De altfel, singura rubrică pe care a completat-o în declarație de avere de la Universitatea Ovidius din Constanța, acolo unde este director al Școlii Doctorale din cadrul Facultății de Teologie, ce datează din luna martie a acestui an, este aceea a veniturilor încasate.

În anul 2016, Teodosie Petrescu a primit 116.894 de lei, de la Arhiepiscopia Tomisului, și 150.115 lei, de la Universitatea Ovidius.

Dacă ne uităm pe declarațiile de avere din anii anteriori, în 2014, ÎPS Teodosie declara și un teren forestier de 2.200 mp, în județul Buzău, dobândit în 2011, prin contract de vânzare-cumpărare.

Mai mult, conform jurnaliștilor de ziuaconstanta.roArhiepiscopul Tomisului a ridicat un complex hotelier SPA, printr-o fundaţie şi trei firme în actele cărora figurează numele său.

Sursa bugetul.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *