Natura asediaza Romania! 89 de localitati afectate de vremea rea

Ploile abundente căzute în ultimele două zile au afectat 89 de localităţi din şapte judeţe – Bacău, Covasna, Galaţi, Harghita, Neamţ, Suceava şi Vrancea, fiind înregistrate şi două victime în judeţele Bacău şi Vrancea, potrivit informaţiilor comunicate vineri de ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă.

În urma efectelor fenomenelor meteorologice şi hidrologice, la nivelul întregii ţării au fost afectate 89 de localităţi din şapte judeţe: Bacău, Covasna, Galaţi, Harghita, Neamţ, Suceava şi Vrancea. În ultimele 24 de ore, în judeţele afectate au acţionat 4.500 de lucrători ai MAI, care au venit în sprijinul populaţiei, peste 200 de persoane fiind evacuate şi alte 39 salvate din situaţii critice generate de revărsarea apelor, a anunţat Tobă.

‘Având în vedere noile prognoze, o să cer ISU să-şi facă propriile evaluări şi, imediat, după această şedinţă operativă, să luăm măsuri de a suplimenta efectivele şi mijloacele noastre în judeţele care vor fi în continuare sub cod roşu (de inundaţii – n.r.) sau sub atenţionările meteo, astfel încât, prin toate măsurile pe care le vom lua la nivel teritorial să avem populaţia în siguranţă’, a declarat ministrul Tobă. – Un număr de 270 de pompieri cu 37 de motopompe de mare putere şi 27 de mijloace auto vor fi dislocaţi pentru a acţiona, în perioada următoare, în judeţele aflate sub avertizare hidrologică, alături de ceilalţi angajaţi ai ISU din zonă, se arată într-un comunicat al MAI transmis vineri seară Agerpres.

De asemenea, alţi 270 de pompieri din judeţele Bistriţa-Năsăud, Sibiu, Olt, Mehedinţi, Constanţa, Giurgiu, Sălaj, Bihor, Alba sunt pregătiţi să intervină în mai puţin de 60 de minute de la primirea ordinului pentru salvarea vieţilor omeneşti şi a bunurilor cetăţenilor din zonele afectate de inundaţii, arată MAI.

‘Toate aceste dislocări de forţe se desfăşoară sub coordonarea Centrului Naţional de Conducere Integrată care funcţionează 24 de ore din 24 la nivelul MAI’, precizează sursa citată.

Sursa dcnews.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *