Nasul Badalau si finul Mina au decis: ” Cine nu este cu noi este impotriva noastra ! ”

Despre rupturo-scandalul din PSD vuiește toată presa națională. De ceva vreme a devenit de notorietate și ruptura din PSD Giurgiu. El maximo, senatorul Bădălău împreună cu servantul său Marian Mina președinte interimar al PSD Giurgiu și totodată președinte al Consiliului Județean Giurgiu mergând pe ideea ”înconjoară-te de proști ca să poți conduce” au hotărât că toți cei care au un grad de inteligență ridicat să fie executați deoarece aceștia le periclitează scaunele, din fericire de ceară, pe care stau cocoțați.

Primul care a fost executat pentru că avea capacitatea intelectuală și susținerea politică bazată pe simpatia de care se bucura în rândul oamenilor onești din PSD Giurgiu și care ar fi putut deveni președintele ales al partidului a fost Răzvan Cuc. În aceste condiții executantul întocmai și la timp a ordinelor lui el maximo Bădălău, Marian Mina, cu siguranță ar fi dispărut în neant din cele două funcții deținute. Probabil exista posibilitatea ca și prefecta Nina Carmen Crișu o foarte apropiată colaboratoare al lui Bădălău să fie schimbată și în aceste condiții el, maximo Bădălău devenea el minimo.

Cum a fost posibilă mazilirea lui Răzvan Cuc acest lucru a fost relatat pe larg și cu lux de amănunte în media națională. Ca o sinteză la ce a apărut în media lucrurile au stat cam în felul următor: –  Folosindu-se de neînțelegerile existente între Dragnea și Tudose probabil Bădălău a considerat că cel care va avea câștig de cauză în acest război va fi Tudose. Acesta fiind și motivul care l-a determinat să dezerteze din tabăra lui Dragnea și se alăture taberei Tudose. Această trecere de fapt are o bătaie mult mai lungă decât ar părea la prima vedere. Conform unor informații venite pe surse se pare că Bădălău i-a asigurat pe unii dintre primarii cu care se întâlnește săptămânal la așa zise chefuri nevinovate, după cum afirma Marin Anton într-o recentă conferință de presă, că el va fi în curând noul președinte al PSD la nivel național. După dezertarea de lângă Dragnea i-a cerut lui Tudose un gest prin care acesta să demonstreze că el, maximo Bădălău, poate avea încredere în Tudose. Pentru aceasta,  în schimbul trădării, i-a cerut capul celui care la momentul respectiv era Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Dar pentru liniștea celor doi, naș și fin, acest lucru nu era suficient. Ca să-și dovedească puterea și influența l-au destituit din funcție și pe subprefectul  Fabian Târcă doar pentru simplul fapt că este prieten cu Răzvan Cuc. Din același motiv l-au scos în tușă și pe deputatul Alexandru Andrei. Vinovatul fără vină, care și el este scos în afara jocului, este  senatorul Cristian Marciu despre care putem spune că este un adevărat PSD-ist care muncit pe brânci pentru reconstrucția partidului atunci când acesta s-a aflat într-o perioadă de declin.

O altă personalitate foarte importantă din PSD  pe care tandemul Bădălău-Mina încearcă să-l mazilească politic este și primarul orașului Mihăilești, Mihai Dobre cunoscut pentru desele sale ieșiri publice împotriva lui Bădălău atunci când acesta confunda județul Giurgiu cu propria-i moșie.  Citeam într-o publicație locală cum că Bădălău i-a determinat pe consilierii locali PSD să nu mai susțină proiectele de hotărâri ale executivului și că din cauza acestui motiv putem vorbi despre primarul din Mihăilești la timpul trecut. Mira-m-aș!  Mihai Dobre a mai trecut prin asemenea momente dificile, create tot de Bădălău, dar de fiecare dată  le-a gestionat fără probleme. Consilierii locali sunt oameni ai locului și ei știu că apa trece dar pietrele rămân.

Ne întrebăm cât va mai dura până când tandemul naș și fin vor încerca să aplice același mod de lucru pe care l-au folosit la Mihăilești, dar din informațiile noastre se pare că fără succes, și la primăria Giurgiu unde primar este Nicolae Barbu, care conform a ceea ce se vorbește în oraș nu se află nici el în grațiile lui Bădălău.

Și cu toate acestea eu îi înțeleg lupta senatorului Bădălău, de multe ori și lupta cu sine i-o înțeleg. Există o vorbă veche din români care spune:  ”Obrazul subțire, cu cheltuială se ține. ”  

 În continuare am să  prezint o postare găsită pe facebook care nu mai necesită nici un fel de comentariu din partea mea.

I.C.MANDU

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *