NASA vrea sa cultive cartofi… pe Marte!

NASA a anunţat că va iniţia în curând un program de cercetare prin intermediul căruia speră să poată să cultive cartofi în viitor pe Marte.

NASA şi International Potato Centre (CIP) vor să cultive cartofi pe Marte, la fel ca în filmul “Marţianul/ The Martian”, regizat de Ridley Scott. Cartofii ar urma să fie cultivați în aceleași condiții ca pe Terra.

“Concentraţiile mari de dioxid de carbon vor fi benefice culturii respective, a cărei productivitate va fi de 2-4 ori mai mare decât aceea a unei culturi obişnuite, în condiţiile de pe Terra. Atmosfera lui Marte este compusă într-un procent de aproape 95% din dioxid de carbon”, a explicat CIP într-un comunicat de presă.

“Eforturile extraordinare ale acestei echipe de cercetători au pus bazele agriculturii extraterestre. Ideea de a cultiva plante (şi de a obţine astfel alimente) pentru coloniile umane din spaţiu ar putea să devină în curând o realitate”, a spus și Chris McKay, specialist în planetologie la Centrul de cercetări spaţiale Ames administrat de NASA.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *