Mustatea si depozitul bancar creat ad-hoc la Directia de Transporturi Judetene Giurgiu

Săptămâna trecută a avut loc ședința Consiliului Judeșean Giurgiu ( CJ ) , cu această ocazie președintele CJ, Vasile Mustățea și-a demonstrat încă o dată vasalitatea față de PSD prin ridicarea mingii la fileu vicepreședintelui  CJ Cristian Marciu. Unul din proiectele propuse spre aprobare CJ a fost alocarea unor sume de bani pentru reabilitarea unor drumuri județene și comunale, ocazie cu care președintele le-a adus la cunoștință consilierilor prezenți că înaintea ședinței extraordinare  a convocat toți primarii din județ,  cu care a avut discuții în vederea  repartizării fondurilor necesare lucrărilor  de reparare și modernizare a DJ și a DC. Urmare a acestor discuții, președintele CJ spune că primarii au fost de acord cu sumele alocate  și că au fost epuizați toți banii primiți de la guvern pentru reabilitarea și repararea drumurilor comunale și județene .

Surpriza, dacă se poate spune așa, apare în momentul în care intervine în plenul ședinței vicepreședintele Cristian Marciu care solicită suplimentarea sumelor propuse de președintele CJ spre aprobare pentru UAT-urile din Buturugeni, Călugăreni, Mihăilești și Clejani iar  președintele CJ a fost de acord cu propunerea vicepreședintelui,  spre surprinderea participanților la ședința extraordinară.

În acest context, consilierul județean PNL Mihnea Boerescu pune o întrebare de bun simț: „ În condițiile în care fondurile repartizate acestor lucrări au fost epuizate, din ce surse va fi acoperită solicitarea vicepreședintelui Cristian Marciu? Se vor diminua sumele alocate altor UAT-uri sau președintele CJ dispune de alte surse pe care nu le-a adus la cunoștința consilierilor județeni ?”

Răspunsul președintelui consiliului județean Vasile Mustățea a lăsat perplexă asistența: „ Din suma repartizată Direcției de Transporturi Județene Giurgiu…”

Mihnea Boerescu dorește lămuriri suplimentare, Mustățea îl acoperă, vorbind mai tare, nu-l lasă să-și ducă ideea până la capăt, Mihnea insistă, atunci intervine veșnicul, eternul, nemuritorul Constantin Buduru, al cărui singur rol în CJ este să perie de scame sacoul președintelui Mustățea. Buduru intervine și vorbește chiar mai tare decât șeful său, nimeni nu-i taie microfonul, se vede clar că este în afara subiectului, rolul său în acestă parodie neagră fiind doar de „ șefu vă mulțumesc că v-ați născut, să aveți grijă de mine, că uite ce tare țip, ca să nu mai vorbească Mihnea, chiar dacă eu nu am habar de ce se discută, dar țip mai tare, chiar dacă au râs de mine cei de la Mișcarea Populară și nu m-au vrut, dar eu nu vroiam să plec de lângă dumneavoastră, poate doar dacă mă puneau pe mine președinte la MP, sigur vă ajutam să ajungeți iarăși și iarăși senator, multe, multe mandate  …”   Lui Constantin Buduru cred că-i putem acorda circumstanțe atenuante.  Așa este el și nimeni nu cred că-l va mai putea salva.  Fără să mai fie implicat „politic”  este un inadaptabil. Modul acesta de a face „politică” pentru Constantin Buduru este un mod de viață.

Dar președintelui consiliului județean nimeni nu-i poate acorda circumstanțe atenuante, la domnul Mustățea se poate vorbi de circumstanțe agravante datorită modului duplicitar de a face politică. Este inadmisibil să spui că a-i bătut palma cu toți pimarii din județ și că banii pentru reabilitarea și reparațiile drumurilor județene și comunale au fost repartizați în mod judicios, că primarii au fost mulțumiți, pentru ca doar la câteva minute mai târziu să fi nevoit să te contrazici pe tine, să fi pus în situația, hai să-i spunem delicată, prin care a trebuit să recunoști că nu ești decât o unealtă a PSD –ului, pe care o folosesc după bunul plac, în sensul că pentru imaginea partidului dumnealor,  știut fiind că scopul scuză mijloacele, te pun pe tine ditamai președintele consiliului județean să suplimentezi sumele deja antamate cu primarii, pentru că așa vrea PSD-ul! Iar când a-i fost întrebat din ce surse vei acoperi suplimentările solicitate, să spui că din sumele repartizate Direcției de Transporturi Județene Giurgiu! Păi ce a-i făcut mata domnule președinte? Ai creat cumva un depozit bancar, un acreditiv care se deblochează numai la comanda PSD-ului în cadrul   direcției de transporturi, ca să le satisfaci poftele aliaților, care mai mult ca sigur te vor lăsa cu buza umflată !!!

Eu personal am încredere în domnul Niculae Bădălău, președintele organizației județene PSD Giurgiu, care nu mai târziu de anul trecut folosea la adresa domnului Mustățea o serie de clarificări în ceea ce privește părerea dumnealui despre președintele consiliului județean, despre care spunea că este un incapabil, iar ca și coleg de partid spunea că este un om pe care nu te poți bizui,  singura calitate pe care i-a atribuit-o  domnului Mustățea a fost aceea de purtător de geantă și cărător de … a domnului Lucian Iliescu. Eu personal mă îndoiesc că domnul Bădălău poate promova un om despre care are o astfel de părere.

I.C.MANDU

 « (Previous News)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *