Mircea M Ionescu este cetatean de onoare al municipiului Giurgiu

Azi 28 mai, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Giurgiu, consilierii locali i-au  conferit titlul de “Cetăţean de Onoare al Municipiului Giurgiu” domnului Mircea M Ionescu directorul teatrului “Tudor Vianu”. Consilierul local Ionel Dinu a vorbit despre calităţile domnului Mircea M Ionescu atât ca dramaturg, cât şi ca gazetar sportiv, comparându-l cu un titan al dramaturgiei româneşti. Următoarea remarcă făcută a fost legată de prodigioasa activitate pe care a susţinut-o ca director al teatrului “Tudor Vianu”.  Totodată şi-a exprimat regretul că o astfel de personalitate nu poate fi în continuare directorul teatrului datorită unei legi proaste sau a implicării politicului în actul de cultură, dându-l cva şi exemplu negativ pe cel care încă este preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Vasile Mustăţea. În finalul discursului său, consilierul Ionel Dinu a propus ca toţi cei prazenţi să-l aplaude la scenă deschisă pentru întreaga sa activitate, pe cel care merită pe deplin calitatea de cetăţean de onoare al municipiului Giurgiu.

Acum, ca de fiecare dată de altfel, atât la bine cât şi la greu, lângă domnul Mircea M Ionescu s-a aflat şi prietenul său de-o viaţă, reputatul gazetar sportiv domnul Ovidiu Ioaniţoaia,  care de-a lungul întregii sale vieţi a trăit, trăieşte şi va trăi în continuare cu aceeaşi dragoste faţă de Giurgiu şi giurgiuveni. Despre Mircea M Ionescu a spus că este şi va rămâne în continuare prietenul său…

Înainte de a-i fi decernat titlul de cetăţean de onoare al oraşului, Mircea M Ionescu a ţinut să le mulţumească tuturor giurgiuvenilor pentru dragostea arătată faţă de actul cultural desfăşurat la teatru, precum şi factorilor decizionali din administraţia municipală şi judeţeană care i-au fost alături şi cu ajutorul cărora a reuşit să promoveze teatrul giurgiuvean atât la nivel local, naţional şi internaţional în această perioadă de 5 ani de când este directorul teatrului “Tudor Vianu”. De asemenea a precizat faptul că se simte extrem de onorat de acordarea acestui titlu.

 

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *