Ministrul Transporturilor Razvan Cuc respecta promisiunile facute giurgiuvenilor

Ultima săptămână, fără teama de a greşi, am putea s-o numim o săptămână nebună, de trei ori nebună.  Prima nebunie cafteala pe care a luat-o după cum declară Marin Anton de la Niculae Bădălău, o a doua nebunie furtuna nenorocită care a luat cu sine vieţi omeneşti şi a lăsat oameni fără adăpost şi cea de-a treia nebunie, nu mai târziu de azi, noi dosare DNA făcute pentru personalităţi de prim rang aflate la cârma  statului.

Cu toată acestă nebunie există speranţă. Pare utopic ce spun, dar există oameni pentru care promisiunea se transformă în datorie curată. Un astfel de lucru s-a întâmplat azi la Giurgiu. Răzvan Cuc tânărul ministru de la Transporturi, în pofida clevetirilor, a răutăţilor ce apar în spaţiul public demonstrează că omul sfinţeşte locul. Dacă până acum se vorbea doar din interes electoral despre centura ocolitoare a oraşului care să decongestioneze traficul mult îngreunat de TIR-urile care tranzitează municipiul Giurgiu şi care din cauza tonajului foarte mare au stricat în bună parte carosabilul şoselei Bucureşti,  acum este un proiect fezabil şi realizabil în proporţie de 100%  cu finalitate în anul 2019.  Despre acest lucru printre altele ministrul Transporturilor a spus:

 „… Doresc să ştiţi că nu am uitat niciodată că am primit votul giurgiuvenilor, tocmai de aceea mă aflu în faţa dumneavoastră cu nişte măsuri concrete, nu doar false promisiuni că se va face, avem în plan, avem posibile premize de dezvoltare economică, Nu. Astăzi am vorbit cu domnul primar. De dimineaţă l-am sunat, la ora 10:00 şi l-am întrebat dacă este posibil să convocăm această conferinţă de presă întrucât tot în această dimineaţă am încărcat pe SEAP proiectul pentru drumul de legătură între Giurgiu şi Vamă, un proiect în valoare de 155 milioane lei, o rută ocolitoare modernă pe 4 benzi …”

O a doua prioritate  pentru toţi giurgiuvenii este podul de cale ferată de la Grădiştea. Ministrul Tansporturilor Răzvan Cuc a ţinut să-i informeze pe giurgiuveni că a fost finalizată evaluarea proiectului Giurgiu Frontieră – Bucureşti Nord, un proiect care include şi podul de la Grădiştea, modernizarea infrastructurii căii ferate, modernizarea şi igienizarea gărilor. În acest sens a fost finalizată procedura, iar azi,  22 septembrie, după terminarea conferinţei de presă va fi  semnat contractul cadru între Ministerul Transporturilor, prestator şi CFR Infrastructură. Sfârşitul anului 2019 este data limită la care acest proiect va fi finalizat.

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu a dorit să vorbească despre importanţa celor două proiecte:

„ Lucrările care se vor face la şoseaua de centură, odată executate ne vor ajuta să regândim Planul de Mobilitate Urbană ca să putem construi o parcare mare pentru autovehiculele de transport marfă şi nu numai, într-o locaţie convenabilă”

Referindu-se la podul de la Grădiştea, primarul Nicolae Barbu a spus:

„ Definitivarea lucrărilor podului de cale ferată de la Grădiştea este avantajoasă pentru cetăţeni, iar din punct de vedere economic este benefică în contextul realizării Portului Trimodal”. 

Conferinţa de presă a avut loc în sala de consiliu a Primăriei Giurgiu. Au participat:  Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc, senatorul Cristian Marciu, deputatul Alexandru Andrei,  primarul municipiului Giurgiu Nicolae Barbu, director general al Companiei CFR Marius Chiper, director al Companiei Naţionale de Administrare al Infrastructurii Rutiere Ştefan Ioniţă, precum şi reprezentanţi ai companiei prestatoare de lucrări.

I.C.MANDU

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *