Ministrul Florin Jianu a demisionat din Guvernul Grindeanu: ”Romanii nu merita ce li se intampla acum”

Florin Jianu își anunță demisia de la șefia Ministerului pentru Mediul de Afaceri, aceasta fiind prima demisie din Guvernul Grindeanu. Acesta a scris pe pagina sa de facebook o explicație emoționantă pentru gestul său, precizând: „Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că așa îmi dictează conștiința, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume”. 

„Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare și nu în principal pentru probitatea mea profesională, pentru că aici am conștiința curată, ci pentru copilul meu, pentru cum o să ma uit în ochii lui și ce anume o să îi spun peste ani. O să îi spun că tata a fost un laș și a girat acțiuni pe care nu le împărtăsește sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?! Am muncit cu credință și îndârjire în fiecare din cele 28 de zile de mandat și nu mi-a trecut prin gând că munca ar putea fi umbrită într-un mod atât de brutal și de nedrept. Cei care mă cunosc știu că nu pot accepta impostura sau minciuna!”, a scris acesta.

”Nu vreau ca decizia mea de a mă opri aici să fie folosită politic de o parte sau alta! E un razboi pe care nu îl împărtășesc și pe care îl vreau cât mai repede oprit! Sunt oameni pe care îi apreciez în prezenta guvernare și care nu meritau nici ei ce s-a întâmplat acum două seri. Sunt oameni pe care îi apreciez în PSD și în a căror buna credință și putere de luptă, îmi pun în continuare speranța de a restaura ce poate și trebuie a fi restaurat: Competența și cinstea!!! Mă gândesc la viitorul țării mele, țării noastre, a tuturor, viitor pe care trebuie să îl scriem cu onoare și cinste, nu cu impostura și minciună. România nu merita ce i se întâmpla acum, românii nu merită ce li se întâmpla acum! Mă gândesc la viitorul antreprenorial al acestei țări cu un potențial uriaș de inovare și la cuvintele magice pentru antreprenori: PREDICTIBILITATE și STABILITATE. Acestea trebuie restabilite urgent!!!”, a mai punctat ministrul.

Florin Jianu a precizat că se gândește la viitorul oamenilor care l-au urmat în echipa de la minister, fie din interiorul aparatului ministerial sau cei aduși de el, oameni onești, sinceri și  dornici de schimbare, încurajându-i să fie puternici și să țină drumul drept.

A decis să demisioneze din seara celebrei ședințe de guvern

„În ceea ce privește activitatea mea din această luna, ea este una consistentă, am reușit să trec mai multe acte normative de susținere a mediului de afaceri (Programul Romania Start-up Nation, Programul de Internaționalizare a IMM-urilor, Norme pentru Acordarea Titlului de Incubator de Afaceri, 0% impozit pentru CDI etc), am construit un buget solid pentru 2017 cu creșteri semnificative pentru finanțarea antreprenorilor (aprox 2 miliarde de lei, de zece ori mai multi bani pentru programe decât în 2016), buget gata să fie implementat și nu în ultimul rând am reușit o premieră pentru Romania post-decembristă: un Minister al Antreprenoriatului! Toate acestea trebuie continuate și sunt gata să pun umărul la acest lucru, în continuare. Mă opresc aici din activitatea guvernamentală pentru că așa îmi dictează conștiința, iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume”, mai scrie acesta în postare. 

În final, Jianu a scris că a pregătit acest mesaj încă din seara celebrei ședințe de guvern, însă a amânat decizia, sperând că măcar presiunea străzii îi vor determina pe cei care au greșit conceptual, dar și pe cei care au acționat, să aibă onoarea de a își repara ,eroarea’ . ”Dacă ei nu au făcut-o două zile, poate acest exemplu le va fi util”, a mai precizat ministrul.

Sursa libertatea.ro

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *