Ministrul Energiei, Toma Petcu alaturi de giurgiuveni

Prins în vâltoarea ultimelor evenimente petrecute în mica noastră urbe am omis să vă vorbesc despre un eveniment foarte important. În urmă cu ceva timp a avut loc o conferinţă de presă ţinută de formaţiunea politică ALDE, filiala Giurgiu, care s-a bucurat  de prezenţa ministrului Energiei Toma Petcu. În dubla sa calitate, aceea de ministru, dar şi de preşedinte al organizaţiei judeţene, Toma Petcu a abordat diferite teme atât politice, cât şi teme pragmatice, care ţin de un pic mai bine pentru giurgiuveni. O astfel de temă din seria un pic mai bine pentru giurgiuveni, fără ca aceasta să ţină de pomenile cu care români s-au obişnuit de 27 de ani, Toma Petcu îi invită în viitorul apropiat pe giurgiuveni la muncă, astfel încât prin muncă să le redea oamenilor sentimentul de demnitate.  Cu alte cuvinte: „ Nici muncă fără pâine, dar nici pâine fără muncă „ .  Iată ce a spus Toma Petcu în cadrul conferinţei de presă despre  cum şi când  giurgiuvenii se vor putea bucura crearea a cel puţin 200 de locuri de muncă.

„În perioada anilor 2019-2022  în Giurgiu se va derula o investiţie cu o valoare de aproximativ 20 de milioane euro, valoare cuprinsă într-un proiect important care este aprobat de Comisia Europeană şi finanţat 60% prin Transgaz, companie de stat, iar  diferenţa de 40%  având ca sursă de finanţare fondurile europene. Acest proiect este un proiect important pentru toată România nu doar pentru Giurgiu. … Vestea bună pentru giurgiuveni constă în faptul că  aproape 20% din acest proiect se va derula pe teritoriul judeţului Giurgiu. … Şi foarte important, după părerea mea,  pentru locuitorii judeţului nostru  este  faptul că se vor crea 200 de noi locuri de muncă pe toată durata acestei investiţii  de  aproximativ 3 ani,  iar după finalizarea investiţiei vor rămâne 20 de locuri de muncă permanente.”

După cum îl cunoaştem pe Toma Petcu nu este un vânzător de vise, el este un om pracmatic,  pentru care cuvintele în van nu au nici o valoare. Tocmai de aceea cred că se va ţine de promisiune, eu cel puţin aşa o consider, o promisiune făcută giurgiuvenilor.

I.C.MANDU« (Previous News)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *