Micii artizani cu maini de aur din comuna Ghimpati

Festivalul Culturii Vlăscene aflat la cea de a VIII a ediție, sub patronajul Consiliului Județean Giurgiu, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Giurgiu și-a făcut simțită prezența și în comuna Ghimpați unde trupa Meloritm care o are ca instructor pe Anghel Gruia Andeea a avut o prestație extraordinară. La Ghimpați asistența s-a bucurat de  o varietate de acte culturale tradiționale.  

La categoria arte plastice, la atelierul de creativitate „ Hai să decorăm linguri” sub îndrumarea profesorului Macovei Daniela și Duicescu Gabriela, copiii școlii din Ghimpați au realizat o expoziție cu lucrări realizate de ei – linguri de lemn decorate cu motive tradiționale.

Micuții maeștri ai penelului au făcut lucrări care au fost prezentate într-o   expoziție de pictură intitulată: „Case tradiționale din satul nostru”. Îndrumătorul copiilor spre această artă este profesorul Dăscălescu George.

Tot la categoria arte plastice, în cadrul proiectului„Satul meu”, copiii sub îndrumarea profesorului Macovei Daniela au realizat căsuțe tradiționale inspirate din casele existente în satul lor.

 La sfârșitul manifestării domnul profesor Dăscălescu George a spus:   „Micuții cu mâini de aur au vârste cuprinse între 10 și 14 ani și dovedesc reale abilități artistice. Lucrările lor sunt vibrante și sincere reproducând tipuri de case tradiționale specifice satului românesc. Documentarea a fost făcută în sate din județul nostru și în Muzeul Național al Țăranului Român din București. Tehnica folosită a fost tempera și acuarelă.”

ghimpati-2ghimpati-3ghimpati-4ghimpati-5

I.C.MANDU        


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *