Meteo. Cum va fi vremea saptamana aceasta

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru săptămâna care tocmai a început. Potrivit acesteia, săptămâna debutează cu temperaturi mai scăzute decât este normal pentru această perioadă, urmând ca spre sfârșitul intervalului vremea să se încălzească ușor.

PROGNOZA METEO pentru LUNI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată, în special dimineața și noaptea, chiar geroasă, local în Maramureş, Transilvania, dar izolat şi în rest, în special în zonele deluroase. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -13 și -3 grad, mai coborâte în depresiuni spre -17 grade, dar şi mai ridicate în Dealurile de Vest şi pe litoral, până în jur de 0 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, cu precădere în a doua parte a intervalului. Pe arii restrânse, în zonele joase de relief, mai ales dimineaţa şi noaptea se va semnala ceață, asociată cu depunere de chiciură.

LA GIURGIU
Vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această dată, în special dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă de -6…-5 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO pentru MARȚI

ÎN ŢARĂ
Deși valorile termice vor marca o creștere în majoritatea regiunilor, dimineața și noaptea, vremea se va menține mai rece decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare spre seară și pe parcursul nopţii în estul țării și la munte, unde pe spații mici va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane, dar și în Moldova și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 0 și 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -10  și 1 grad, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei. Mai ales dimineața, în zonele joase de relief, pe arii restrânse, se va semnala ceață, asociată cu depunere de chiciură.

LA GIURGIU
Deși valorile termice vor marca o creștere față de cele din intervalul precedent, dimineața și noaptea vremea se va menține ușor mai rece decât în mod obișnuit pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de -4…-2 grade.

PROGNOZA METEO pentru MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Valorile termice vor scădea față de intervalul precedent, iar vremea va fi mai rece decât în mod normal în această perioadă, îndeosebi dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în nord-estul teritoriului și la munte, unde izolat în prima parte a zilei va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare, mai ales ziua, în regiunile estice și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -16 și -2 grade, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei. Pe arii restrânse, în zonele joase de relief, va fi ceață, asociată și cu depunere de chiciură.

LA GIURGIU
Temperatura aerului va scădea față de intervalul precedent, iar dimineața și noaptea vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă de -5…-3 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL
08.12.2016 ORA 08 – 11.12.2016 ORA 08

ÎN ŢARĂ
Valorile termice diurne vor fi în creștere și se vor situa în jurul mediilor multianuale, în timp ce temperaturile minime se vor menține mult mai coborâte decât cele climatologic specifice acestei perioade. În zonele joase vor fi condiţii de ceaţă, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, slabe, va fi mai ridicată în jumătatea de nord a țării.

LA GIURGIU
Vremea se va încălzi uşor, iar probabilitatea de precipitaţii va fi redusă.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *