Medicii trag un semnal de alarma! Nu consumati capsune daca suferiti de aceasta boala

Odată cu sezonul călduros, apar pe piață foarte multe fructe la care poftim fără să vrem. Medicii avertizează persoanele care suferă de această boală, să fie atenți la cantitatea de căpșune consumată.

Deși căpșunele sunt benefice din foarte multe puncte de vedere, fiind bogate în apă, săruri de potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, sodiu, vitamine (C, B1, B2, E), acid salicilic, acid elagic, acid pantotenic, proteine, zaharuri, flavonoid, uleiuri volatile, tanin şi polifenoli, excelent rol antioxidant, ele nu sunt recomandate persoanelor care suferă de diabet.

Potrivit medicina.net, diabeticii nu trebuie să consume mai mult de 300 grame /zi, iar persoanele care au alergii sau urticarie (mai ales copiii mici) trebuie  consultat specialistul înainte de consum şi să se observe cu atenţie eventualele simptome.

Deşi frunzele şi rădăcina de căpşun sunt indicate în tratamentul pietrelor la rinichi, consumate în cantităţi mari, preparatele fitoterapeutice pot agrava această problemă deoarece planta conţine cantităţi mari de oxalaţi, care grăbesc evoluţia afecţiunii.






Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *