Masinile parcate neregulamentar vor fi ridicate. La fel si cele care stau pe trotuar!

Vin zile grele pentru acei șoferi care nu își vor parca regulamentar autoturismele întrucât Poliția dorește să facă ordine în acest sens.

Astfel,Ministerul Afacerilor Interne a inițiat două acte normative prin care se reglementează procedura de ridicare a mașinilor și se introduce ca regulă interzicerea parcării pe trotuar.

Acum legea nu permite ridicarea mașinilor decât de pe partea carosabilă nu și a celor care staționează pe trotuar.

Activitatea de ridicare va fi în responsabilitatea administratorului drumurilor,mai exact a primăriilor.

Astfel, potrivit actelor normative,ce vor promovate cel mai sigur prin ordonanță de Guvern,se vor ridica doar mașinile parcate neregulamentar și care îngreunează circulația celorlalte categorii de participanți la trafic.

Concret,polițiștii vor ridica vehicululele staționate pe trecerile la nivel cu calea ferată curentă și la o distanță mai mică de 15 metri înainte și după acestea.

Pe cele de pe trecerile pentru pietoni ori la mai puțin de 10 metri înainte de acestea,din intersecții, inclusiv cele cu circulație în sens giratoriu, precum și în zona de preselecție unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanță mai mică de 10 metri de colțul intersecției.

Nici mașinile parcate în stațiile mijloacelor de transport public de persoane, în dreptul altui vehicul oprit pe partea carosabilă, dacă prin aceasta se stânjenește circulația vehiculelor, pe pistele obligatorii pentru pietoni și/ sau bicicliști ori pe benzile rezervate unor anumite categorii de vehicule, semnalizate ca atare, pe platforma căii ferate industriale sau de tramvai, pe partea carosabilă a autostrăzilor, a drumurilor expres și a celor naționale europene,nu vor scăpa de a fi ridicate.

Pe de altă parte, nu se vor mai ridica mașinile atunci când sunt persoane înăuntru sau atunci când conducătorul auto se prezintă la locul unde a parcat până ca mașina să fie ridicată.

În acest caz va exista o taxă doar pentru ridicare, nu se va plăti și transportul și depozitarea. Vor putea fi ridicate și mașinile parcate neregulamentar pe trotuar sau pe pistele de bicicliști până în prezent se puteau ridica doar cele parcate neregulamentar pe partea carosabilă.

„Acum se pot ridica mașinile doar de pe partea carosabilă. Noi, în noul proiect de lege, am zis că se pot ridica și mașinile de pe trotuar și instituim niște reguli pentru parcarea pe trotuar să fie unde locul permite acest lucru, unde avem marcaje, unde avem indicatoare, unde administratorul drumului și-a dat un aviz și bineînțeles ne solicită nouă, Poliției Rutiere, acest lucru”, a spus Florentin Brăcea, șeful Direcției Rutiere a Poliției Române.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *