Marin Anton a declarat ca-i va cita ca martori pe Marian Mina, Cusa George, Stoica Constantin si altii …

După pumnul în gură dat de senatorul Niculae Bădălău lui Marin Anton, liderului PNL Giurgiu, finul senatorului Bădălău care ocupă printre altele şi funcţia de preşedinte al CJ Giurgiu, Marian Mina a sărit, aşa cum îi stă bine unui fin în apărarea naşului, amintind de episodul Nana. Numai că a omis să spună că Marin Anton chiar nu a avut nici o implicare. Doar un pupincurist, mai ştim noi din ăştia, ca să dea bine în ochii şefului a trecut la fapte reprobabile pe care instanţa le-a sancţionat, iar cel care a făcut exces de zel a fost băgat în puşcărie. Aviz amatorilor! Surprinzător este faptul că domnul Marian Mina, cinstit cum îl ştim nu a amintit şi de episodul cu pistolul. Da, da, episodul în care presa vremii scria că domnul Niculae Bădălău i-a pus pistolul la tâmplă unui opozant politic.

 

Întreb şi eu: De ce umbla Bădălău înarmat? De ce a oprit maşina în dreptul acelui grup? Şi dacă s-a speriat aşa de tare cum de a mai avut viteza de reacţie să-i pună pistolul la tâmplă acelui individ? De ce nu a avut aceeaşi viteză de reacţie să se urce în maşină şi să-i spună iepurelui puturosule? Prea multe întrebări şi prea puţine răspunsuri.  Poate vreodată, când Niculae Bădălău îşi va scrie memoriile vom afla şi adevărul. Iată ce scria Libertatea în noiembrie 2007:

 

Campanie cu pistolul

„Libertatea” a relatat, pe 27 noiembrie 2007, cu lux amanunte in articolul „Campanie cu pistolul”acest incident de la Bolintin Deal. „Deputatul PLD Dragos Ujeniuc a depus o plangere penala impotriva colegului sau din Parlament, deputatul Nicolae Badalau, pe care il acuza ca a amenintat cu pistolul un simpatizant liberal democrat in ziua votului. In replica, Badalau spune ca a fost in legitima aparare.

Evenimentul a avut loc in localitatea Bolintin-Vale, din judetul Giurgiu, chiar in ziua alegerilor, duminica, 25 noiembrie. Ujeniuc spune ca un coleg de partid, Nicolae Mugurel, de 31 de ani, a trait momente de groaza atunci”, scria Libertatea. Inline image„Deputatul PLD Dragos Ujeniuc a depus o plangere penala impotriva colegului sau din Parlament, deputatul Nicolae Badalau, pe care il acuza ca a amenintat cu pistolul un simpatizant liberal democrat in ziua votului. In replica, Badalau spune ca a fost in legitima aparare. Evenimentul a avut loc in localitatea Bolintin-Vale, din judetul Giurgiu, chiar in ziua alegerilor, duminica, 25 noiembrie. Ujeniuc spune ca un coleg de partid, Nicolae Mugurel, de 31 de ani, a trait momente de groaza atunci cand deputatul PSD Nicolae Badalau i-a pus pistolul la tampla, nervos ca nu e de acord cu politica promovata de el. Ce e mai grav este ca organele de politie nu au intervenit intre cei doi’, a adaugat Ujeniuc.

Versiunea deputatului PSD este diferita. El nu neaga faptul ca ar fi folosit pistolul in disputa sa cu Nicoale Mugurel, insa a facut asta pentru a se apara. Era ora 10:30 si eram pe la Bolintin-Vale. In timp ce mergeam, am vazut agitatie pe o strada. I-am zis soferului sa opreasca si cand am coborat, trei haidamaci au sarit pe mine, unul dintre ei bagandu-mi mana in gat. De frica, am pus mana pe pistol si i l-am lipit individului de frunte, spunandu-i sa ma lase in pace’. A fost legitima aparare, a zis deputatul.”

Comisarul Nicolae Preda, de la Politia Giurgiu, care se ocupa de acest caz, ne-a declarat ca a intervenit pentru a aplana conflictul. Comisarul a precizat ca el personal nu l-a vazut pe deputatul PSD cu pistolul in mana, dar cativa subalterni i-au raportat ca acesta a facut uz de arma. El spune ca mai multe detalii despre caz va putea da dupa ce se vor finaliza cercetarile”

În timp ce scriam acest material am primit o informaţie conform căreia schimbarea inspectorului şef al poliţiei giurgiuvene, domnul Polexe Viorel este una politică şi s-ar datora faptului că îşi face meseria. Decizia a fost luată chiar în timpul nunţii de către grupul de forţă al PSD Giurgiu, după ce s-a aflat că reclamaţia depusă de Marin Anton împotriva lui Niculae Bădălău a fost acceptată la poliţie şi că i s-a dat curs. Dacă informaţia este reală este imperios necesar ca preşedintele Liviu Dragnea să intervină şi să ia act de ce se întâmplă la Giurgiu şi totodată  cei  care se fac vinovaţi de astfel de acte reprobabile, în afara legii, să suporte consecinţele conform statului partidului.

Într-o convorbire telefonică pe care am avut-o cu Marin Anton acesta a reuşit încă o dată să mă lase perplex. Mi-a spus că în instanţă,  în afară de martorii care de bună voie au declarat că îl vor susţine , Marin Anton îi va cita ca martori pe Marian Mina, George Cusă, Stoica Constantin şi alţii care au fost prezenţi la locul faptei.  Face acest lucru din dorinţa de a vedea dacă cu mâna pe Biblie şi sub prestare de jurământ  vor  putea prezenta faptele într-o altă lumină decât cea reală.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *