Malu devenit pentru o zi centrul culturii vlascene …

Dacă treci prin comuna Malu, județul Giurgiu și stai de vorbă cu locuitorii comunei este aproape imposibil să nu se laude cu prodigioasa activitate culturală care se desfășoară în cadrul căminului lor cultural sub atenta îndrumare a directorului Lucian Gongu.

Ieri, 23 noiembrie, sub egida celei de a VIII a ediții a Festivalului Culturii Vlăscene, coordonat de Consiliul Județean Giurgiu prin Centru Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Giurgiu sub atenta îndrumare a doamnei director Carmen Pețanca, la Malu au avut loc o serie de activități culturale.

Pe scena căminului cultural au avut evoluat trupele de dans modern instruite de Florentina Ștefan și Florin Ștefan, trupe de copii ce pot fi invidiate, fără teama de a greși, de școli cu renume din România. Și cum dansurile populare, adevărate izvoare de cultură vlăsceană nu puteau lipsi, copiii instruiți de Lucian Gongu au prezentat o suită de dansuri populare specifice zonei noastre.

Melomanii prezenți în sală s-au putut delecta cu muzica interpretată de grupul vocal al căminului cultural și de interpretul de muzică populară Mârzac Dragoș, acompaniat la acordeon de către Mârzac Florin.

În final, iubitorii de artă teatrală s-au relaxat urmărind piesa de teatru „Soacra cu trei nurori” jucată de artiști amatori. Dacă nu ai fi știut că pe scenă evoluează fii ai satului, ai fi crezut că pe scenă se află artiști consacrați ai genului.

Directorul Căminului Cultural Malu, Lucian Gongu a ținut să mulțumească Consiliului Județean Giurgiu și nu în ultimul rând Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Giurgiu pentru felul în care se implică în păstrarea adevăratelor valori culturale vlăscene.

malu-1malu-2malu-3malu-4malu-5malu-6

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *