Majorarea salariului minim pe economie una din prioritatile ALDE

Cu ocazia unei recente conferinţe de presă a formaţiunii politice ALDE, filiala Giurgiu, Ionel Muscalu purtătorul de cuvânt al partidului a făcut câteva remarci legate de salariu minim şi aportul adus de partidul său alături de sindicate. Aport ce a fost posibil datorită unirii celor două forţe, care împreună au exercitat presiunii  asupra guvernului Cioloş.  Despre acest subiect, Ionel Muscalu a spus:

„ Pentru prima dată după Revoluţie, actualul guvern nu poate să invoce o grea moştenire. Au banii necesari pentru a fi susţinute măsurile anunţate de guvernul Ponta. Noii guvernanţi doar ar fi trebuit să pună în aplicare măsurile adoptate de executivul anterior. Din păcate, din vina acestui guvern li s-a luat oamenilor o bună parte din 2016 în care nu vor beneficia de un salariu minim pe economie mărit.

România nu poate să rămână o ţară în care forţa de muncă să fie ieftină. Românii nu trebuie să rămână la coada Europei din punct de vedere al salariilor, ci e cazul să iasă din această zonă. ( Nota red. Probabil din pricina timpului limitat alocat conferinţei de presă domnul Muscalu a omis să ne prezinte şi măsurile ce ar trebui luate ca să crească salariile într-o ţară fără industrie, în care veniturile sunt constituite doar din taxe şi impozite. Taxe şi impozite atât de mari încât o parte din afaceriştii români şi străini au firme în România, dar sediul firmelor se află  în străinătate. Acesta este unul din motivele care a dus la prăbuşirea a ceea ce a mai rămas din economia românească. Sunt de asemenea convins că domnul Muscalu ştie că orice creştere salarială va fi reflectată în preţul de cost al produsului finit. Aşa că orice creştere salarială devine în aceste condiţii nesustenabilă, deoarece în mod sigur duce la inflaţie.)

 

Majorarea salariului minim de la 1 mai  2016 reprezintă un câştig pe care opoziţia parlamentară, reprezentată de ALDE şi opoziţia sindicatelor l-a obţinut. Din acest punct de vedere este foarte important ca în România să existe un partid de opoziţie, care să penalizeze astfel de încercări ale guvernanţilor de a pune presiune asupra românilor, deoarece, dacă nu ar exista partide de opoziţie, atunci guvernul Cioloş şi-ar face de cap pe spatele românilor. ALDE îşi asumă rolul de forţă de opoziţie care penalizează erorile guvernului Cioloş.”

A conchis Ionel Muscalu, purtătorul de cuvânt ALDE, filiala Giurgiu.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *