Mai nou in Giurgiu terenul agricol se vinde la metru cub …

Vineri, 13 octombrie, preşedintele PNL Giurgiu Marin Anton vine cu o nouă dezvăluire bombă. Pământul agricol poate fi vândut şi la metru cub. Culmea ironiei constă în faptul că Marin Anton chiar are dreptate. Iată ce a declarat Marin Anton:

„Vă întrebați probabil cum de domnul Mina și-a permis ca în două luni  să își achiziționeze două limuzine scumpe, de aproape două sute de mii de euro !!! Am să  vă spun eu:

La Gorneni există o exploatare de pământ a unei firme din Teleorman, BILLY TRANS SRL din Dobroești. Ceea ce exploatează dumnealor este pământ agricol, și mă întreb dacă au toate avizele la zi pentru o asemenea exploatare? Mă întreb dacă doamna prefect sau cei îndreptățiți au văzut dezastrul de acolo? Sunt mii de metri cubi de pământ care sunt excavați și transportați la șoseaua de centură a orașului Mihăilești. Mai mult, mașinile domnului Mina au apărut cam în aceeași perioadă în care s-au început lucrările la Gorneni.

 Sincer, mai mare nesăbuință și dezastru ecologic la nivelul județului Giurgiu nu cred să existe!”

Din informaţiile noastre, obţinute din surse demne de încredere firma care execută excavaţia aparţine unui apropiat al fiului primăriţei de la Bulbucata. Ne surprinde faptul că un fiu de primar nu cunoaşte faptul că pentru demararea unor astfel de lucrări apropiatului  îi este necesară obligatoriu autorizaţia din partea primăriei pe raza căruia se găseşte terenul, că nu poate executa nici o lucrare până ce terenul nu este scos din circuitul agricol şi atunci când excavaţia depăşeşte un anumit număr de metri este necesară sondarea terenului pentru a afla adâncimea la care se găseşte pânza freatică. Această informaţie o putea afla fără să facă un efort considerabil de la  fratele său care este directorul Apelor Române, despre care am aflat din aceeaşi sursă că este finul preşedintelui Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, care la rândul său este finul senatorului Niculae Bădălău.

Sunt tare curios să aflu cum vor reuşi cei care vând pământul agricol la metru cub şi se fac răspunzători de acest dezastru ecologic, să redea terenul în starea initială.

Aşteptăm cu nerăbdare reacţia instituţiilor statului vis-à-vis de dezvăluirile lui Marin Anton.

I.C.MANDU                                                      

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *