MAE: Avertizare de calatorie in Bulgaria din cauza ninsorilor

Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie pentru românii care urmează să meargă în Bulgaria. Potrivit MAE autoritățile din Bulgaria au emis cod galben de ninsori și avertizează că circulația pe drumurile publice din țară va fi îngreunată.

Într-o avertizare emisă de Ministerul Afacerilor Externe cetățenii români care doresc să călătorească în Republica Bulgaria sunt atenționați  că Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie local a emis pentru data de 19 decembrie 2017 un cod galben de ninsori, stratul de zăpadă format putând atinge 25 cm, pentru 3 regiuni ale teritoriului: Smolyan, Kârdjali și Haskovo.

”Informații suplimentare despre starea vremii se obțin de pe site-ul www.weather.bg, iar despre starea actuală a drumurilor din Bulgaria se pot obține din aplicația gratuită “LIMA” (doar în limba bulgară) www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenției “Infrastructura Rutieră” – www.api.bg și non-stop la numărul de telefon 070013020”, se arată în comunicatul MAE.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *