Machiavellismul PSD – DIVIDE ET IMPERA …

Partidul Comunist Român în perioada sa de glorie preluase deviza Franţei folosită de aceştia în timpul revoluţiei şi anume Liberte, Egalite, Fraternite. Această expresie însă  nu avea nimic comun cu felul în care trăiau românii din acele vremuri. Comuniştii o foloseau doar ca mod de manipularea a maselor. Cum pe atunci nu exista decât un singur partid, mass-media era întru totul aservită puterii prezentând „măreţele realizări” doar în termeni elogioşi. Pentru a arăta cât de bine trăiam noi foloseau ca şi termeni de comparaţie ţările subdezvoltate africane, crimele datorate drogurilor, precum şi viaţa la limita subzistenţei din ţările occidentale. Toate aceste date ni se prezentau ca fiind certe. Noi, marea masă a populaţiei nu aveam posibilitatea să verificăm dacă chiar aşa stăteau lucrurile neexistând alte modalităţi de informare eram nevoiţi să luăm drept real ceea ce ne relata presa vremii . Modalitatea regimului represiv de ţinere sub control a oamenilor a fost posibilă prin implicarea directă a serviciilor de securitate, prin propaganda politică agresivă şi a intoxicării prin tehnici de dezinformare puse în practicată de mass-media ce se afla sub directa îndrumare şi control a partidului comunist.  

Imediat după 1989, puterea a fost preluată de un partid de sorginte neocomunistă, PSD-ul de azi. Principiul după care se ghidează are la bază dictonul DIVIDE ET IMPERA, DEZBINĂ ŞI STĂPÂNEŞTE enunţat de Machiavelli, sau un principiu asemănător folosit de romani DIVIDE ET REGNES, DEZBINĂ CA SĂ DOMNEŞTI. Pentru realizarea acestui deziderat pe care PSD-ul l-a preluat de la structurile KGB-iste folosesc tehnicile de dezinformare cu ajutorul nemijlocit al unei prese aservite plătită de regulă cu bani grei, în majoritatea cazurilor de către cei care sunt beneficiarii contractelor cu statul, sau şi mai grav, din fondurile necontrolate ale bugetelor judeţene sau locale, cu alte cuvinte direct din banii contribuabililor.

Nici PSD-ul din Giurgiu nu este străin de astfel de practici neortodoxe. Cu toate că Giurgiu la nivel naţional este cunoscut ca cel mai sărac judeţ din ţară, noii activişti de partid ai PSD-ului se uită în ochii noştri, ceva asemănător cu un şarpe care încearcă să hipnotizeze o broască,  ne spun cât de bine trăim şi ce lucruri măreţe vor face domniile lor dacă vor fi realeşi. Dacă cineva are „tupeul” să le spună că nu au făcut nimic în afară de faptul că au furat şi au devenit multimiliardari, totdeauna vin şi spun că prezumţia de nevinovăţie este constituţională şi că pentru prostiile lor incomensurabile totdeauna sunt vinovaţi alţii.

Singura realizare notabilă a PSD-ului este că prin minciună şi promisiuni, de cele mai multe ori neonorate au reuşit să distrugă un partid puternic precum PNL-ul din Giurgiu prin divizare în mai multe partiduleţe. Au reuşit acest lucru prin punerea în practică a dictonului lui Machiavelli DIVIDE ET IMPERA, DEZBINĂ CA SĂ STĂPÂNEŞTI. Toată populaţia Giurgiului ştie că ALDE este format din foşti lideri ai PNL-ului, în aceeaşi situaţie aflându-se şi UNPR-ul local. Fiecare din liderii partidelor enumerate, individual  declară că sunt interesaţi de binele şi bunăstarea giurgiuvenilor, dar ca  acest lucru să se transforme în realitate este imperios necesară o uniune a partidelor de dreapta împotriva PSD-ului . La Giurgiu acest lucru este cu atât mai uşor de realizat deoarece celelalte două partide sunt formate din membrii de partid ai PNL-ului. Chiar şi noul partid al lui Noruţ Stănişteanu este rezultatul unei fracţii din PNL. În aceste condiţii, dacă la nivel declarativ interesul este comun, nu rămâne decât să treacă peste frustrările mai vechi, să lase deoparte orgoliile şi vanităţile care nu duc la nimic bun, să demonstreze că sunt politicieni maturi şi că ideea de mai bine pentru giurgiuveni este un liant suficient de puternic.

Pentru realizarea acestui deziderat partidele de dreapta au tot ce le trebuie. Au lideri foarte puternici, care uniţi pot da peste cap toate calculele PSD-ului. Au cel mai reprezentativ şi iubit de giurgiuveni candidat pentru funcţia de primar în persoana domnului deputat Florian Nicolae. Un familist convins care ştie că familia a însemnat din totdeauna totul. Familia a fost rezervorul uman al istoriei, a fost primul nucleu spre civilizaţie, a însemnat stabilitate în timp şi speranţă pentru viitor. Dar pentru ca familia, baza societăţii moderne să fie fericită, Florian Nicolae ştie că în Giurgiu  sunt necesare locuri de muncă şi are soluţia prin care să atragă investitori. Ştie de asemenea că la fericirea familiei contribuie şi confortul citadin. O familie de giurgiuveni nu poate fi fericită într-un oraş mort, într-un oraş mizerabil, plin de gropi din care nu lipsesc decât ciulinii Bărăganului pentru ca familiile din Giurgiu să ia calea pribegiei. Dar nu este suficient să fi un primar foarte bun dacă nu ai viceprimari foarte buni. Viceprimari de care dreapta nu duce lipsă având doi viceprimari de excepţie, respectiv Alexandru Vladu şi Liviu Popazu. Iar dacă dreapta se va unii, cu siguranţă vor avea şi peste 70% dintre consilierii locali. Prin numirea unor oameni în funcţiile importante din administraţie pe principiul competenţei se crează toate premizele ca oraşul Giurgiu să devină cu adevărat un oraş cu care să ne putem mândri.

Pentru preşedenţia consiliului judeţean dreapta dispune de doi candidaţi puternici  în persoanele domnilor Dumitru Beianu şi  Marin Anton care pot atrage după domniile lor foarte mulţi consilieri judeţeni. Ulterior, funcţie de negocieri se poate stabili care dintre cei doi să fie preşedinte şi care vicepreşedinte, iar împreună cu majoritatea nou formată a consilierilor judeţeni să contribuie nemijlocit la dezvoltarea judeţului.  Dreapta unită la alegerile parlamentare din toamnă cu certitudine va avea cei mai mulţi parlamentari, acest lucru fiind posibil numai  dacă vor înţelege că doar uniţi au sorţi de izbândă.

Altfel, fără să mă erijez în Nostradamus, pot să afirm încă de pe acum că vor rămâne doar la stadiul de partiduleţe la cheremul PSD-ului, cum de asemenea nu se ştie dacă vor reuşi să depăşească pragul electoral ca să intre în Parlament. În condiţiile date, Giurgiu va rămâne în continuare un oraş ce se va degrada pe zi ce trece, condus de oameni al căror interes personal primează în detrimentul majorităţii, majoritate care, de voie, de nevoie vor trebui să plece din Giurgiu, să plece din ţară ca să devină slugi prin ţări străine. Vorba poetului, Munţii noştri aur poartă,  Noi cerşim din poartă-n poartă …

I.C.MANDU

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *