Ludovic Orban candideaza la sefia PNL

Ludovic Orban candidează la șefia PNL. Anunțul fostului prim-vicepreședinte a fost făcut în ședința Biroului Politic Național al partidului și a fost primit cu aplauze de cei din ședință, potrivit unor surse din partid. Nu este singura candidatură anunțată. Mai mulți lideri, printre care și Cătălin Predoiu doresc să se  înscrie în cursa internă din partid, după demisia Alinei Gorghiu.

”Mi-am anunțat candidatura fermă la funcția de președinte PNL. Perioada următoare va fi decisivă. Mi-am depus candidatura la funcția de președinte al PNL pentru a oferi partidului din care fac parte caracter și entitate, forță și credibilitate”, a explicat Orban, la terminarea BPN al PNL.

Acesta a mai spus că, în calitate de președinte al liberalilor, va fi garantul ”unității coeziunii interne a PNL”.

”Obiectivul meu principal este să transform în bine PNL, astfel încât să putem să câștigăm toate competițiile electorale împotriva PSD. (…) Vreau ca PNL să devină forța politică dominantă în societatea românească, să reprezinte România dinamică, România civilizată, România oamenilor care trăiesc cinstit pe propriile picioare”, a mai declarat Orban.

Ședința conducerii PNL  de luni analizează declanșarea alegerilor în partid, de la bază spre vârf.

”Aștept hotărâri care să garanteze alegeri libere și corecte, care să permită membrilor PNL să își aleagă liderii cei mai buni la toate nivelele”, spunea Ludovic Orban, pe Facebook, despre deciziile așteptate în conducerea partidului. El și-a intitulat postarea ”Mai bine mai târziu decât niciodată”.

Și Cătălin Predoiu a anunțat, recent, că ar dori să candideze la președinția partidului. Congresul ar urma să aibă loc în luna iunie.

Decizia lui Ludovic Orban de a candida la șefia PNL vine după ce a fost achitat, în prima instanţă, de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Decizia nu este definitivă. Hotărârea de achitare a fost luată în majoritate.

Ludovic Orban a fost trimis în judecată în 17 mai 2016, de procurorii DNA, care l-au acuzat că şi-a folosit influenţa pentru a obţine foloase necuvenite. El era, atunci, candidatul PNL pentru funcția de primar general al Capitalei. În urma problemelor, acesta s-a retras din cursa electorală.

Sursa libertatea.ro

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *