Lucruri pe care nu le stiai despre masonerie

Toată lumea a auzit de masonerie. Mulți spun că masonii conduc lumea, însă există o serie de informații pe care majoritatea nu le cunosc despre această societate.

Iată câteva lucruri pe care probabil nu le știi despre masonerie

  1. Contrar credinței populare, masoneria nu este o organizație secretă. Membrii organizației pot recunoaște fără nicio interdicție apartenență la această grupare.
  2. Cine e liderul? Nu există un singur lider. Masoneria este organizată în loji masonice. Cu toate acestea, doar Marea Lojă Masonică poate vorbi în numele organizației.
  3. Cel mai mare păcat pe care îl poate comite un mason este să nu își protejeze frații. Acesta are dreptul să se declare nevinovat într-o spetă anume, chiar dacă există suspiciuni asupra să. Masonii se bucură de o protecție specială.
  4. Oricine poate intră în masonerie? Se pare că da. Una din figurile cele mai nefericite ale organizației este Anders Breivik, teroristul norvegian care a omorât 69 de tineri pe o insulă în anul 2011.
  5. Care sunt cei mai faimoși masoni? Pe lista membrilor organizației s-au numărat Winston Churchill, John Edgar Hoover (fondatorul FBI) precum și primul președinte american, George Washington.
  6. Un alt mason celebru este sculptorul Statuii Libertătii. Frederic Auguste Bartholdi aparținea Lojei Alsacia-Lorena.
  7. Cel mai înalt edificiu masonic a fost ridicat în Chicago, în anul 1892. Clădirea tip zgârie-nori are 91 de metri inăltime și 19 etaje.
  8. Nu doar rromii și evreii au fost victimele naziștilor. Masonii au fost persecutați de Hitler, deoarece liderul nazist consideră că aceștia sunt toți evrei, scrie huff.ro.

Masoneria, că instituție, este un ordin inițiatic ai cărei membri sunt înfrățiți prin idealuri comune morale, spirituale și sociale, prin inițierea conformă unui ritual comun, prin jurământul depus pe una din cărțile sfinte ale marilor religii (Biblia, Coranul, Vechiul Testament, Vedele hinduse, Tripitaka budiste, sau alte scrieri considerate sacre) și, în majoritatea ramificațiilor, de credința într-o ființă supremă, Marele Arhitect al Universului.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *